Så blev det fredag igen venner, og prøv lige at overvej – der er under 10 dage til jul! Jeg syntes godt nok tiden pludselig går stærkt, og jeg skal da vist se at få krudtet op under de der julegaveindkøb, hvis jeg skal nå det. Men der bliver nu heldigvis også tid til lidt hygge selvom vi har travlt, og den spiselige af slagsen fik vi såmænd tid til den anden dag, da Lasse pludselig fik et par timers fri midt på dagen. Dagen før havde vi fået risengrød, og med sådan en grød følger der altid resten. Ihvertfald herhjemme. Ikke fordi vi ikke spiser op, men selvfølgelig fordi der jo ikke er noget bedre at trylle med sådan nogle grødrester. Her i december er det jo oplagt med ris a la mande eller en omgang lækre klatkager, men denne gang blev det i stedet til vafler og haps hvor var det lækkert! Faktisk så lækkert at jeg naturligvis må dele opskriften med jer, for mon ikke I sidder andre derude der også gerne koger lidt for meget af den gode grød?

Der bliver ikke nær så mange risengrødsvafler ud af en portion, som der gør når man bager almindelig vafler, men til gengæld mætter de væsentligt mere og jeg vil skyde på at de fleste max kan konsumere to stk. på en god dag. Vi spiste dem med hindbær, saltkaramel, flødeskum og frysetørrede hindbær, hvilket virkelig var en lækker kombi, men en simpel god marmelade ville nu også gøre dem godt.

Opskrift på risengrødsvafler

ca. 5 stk.

  • 500g kold risengrød
  • 2 æg
  • 2 spsk mel
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk kanel
  • Evt lidt smør til stegning

Rør den kolde risengrød lind, og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen godt til dejen er ensartet. Varm dit vaffeljern godt op, og bag vaflerne ved god varme. Dejen flyder ikke ligeså nemt ud som når man bager almindelige vafler, og derfor kræver det lidt mere dej og at du fordeler den godt inden du lukker jernet. Kom vaflerne på en rist efterhånden som du får dem bagt – så holder de sig bedst sprøde. En anden mulighed er selvfølgelig også at bage dem direkte ved bordet. Dét er altså også bare hyggeligt.