Så er der dæleme under en uge til juleaften. Mon der er nogle af jer der selv står for at holde den store aften? Eller tager I “hjem” til jul, holder med venner eller måske på en eksotisk solrig ø? Her skal vi til Gilleleje hos mine svigerforældre. Noget vi altid er det ene år, mens vi så det andet år er hos min familie. Det er vist en meget klassisk tradition og måde at gøre det på – det er ihvertfald noget jeg hører mange steder. I år er det hele jo lidt nyt og anderledes eftersom at Uma er kommet til, og egentlig drømmer jeg lidt om selv at holde jul og skabe traditioner i hendes eget barndomshjem. Desværre er det jo bare sådan at vi bor på snævre 43 kvm., og selvom vi er gode til at pladsoptimere, tvivler jeg altså alligevel på at vi kan klemme et juletræ, gæster mv. ind her. Dertil kommer også at jeg måske godt kan syntes det er lidt svært at bryde de der faste juletraditioner, og skabe mine eller vores egne. Noget med at jeg godt kan være bange for at gøre nogen kede af det. Det er jo bestemt ikke fordi jeg ikke bryder mig om julen i hverken min egen- eller svigerfamilien, tvært om holder jeg faktisk umådelig meget af dem begge. Jeg vil også bare så gerne skabe vores egne traditioner nu hvor Uma er kommet til. Men der ER bare så utrolig mange følelser bundet op på sådan en juleaften, og derfor tænker jeg også at løsningen måske en dag bliver at der ingen fastbundne traditioner er, men at vi i stedet gør som vi har lyst til år for år. Åhh ja, det er altså sådan noget jeg kan spekulere mangt og længe på, og derfor er det måske også meget godt at det ikke er lige nu vi har plads til det med egen jul.

En af de ting jeg glæder mig særligt til engang, er at dække et flot julebord. Jeg synes virkelig der er noget magisk over sådan et smukt julebord, og jeg kan levende forestille mig hvordan jeg til den tid sikkert vil bruge timer på at nusse og pudse om den helt rigtige opsætning. Men nu bliver det jo altså ikke i år, og derfor er opdækningen her også udelukkende for jeres skyld. Eller så igen. Faktisk holdt jeg fødselsdag et par timer efter billederne er taget, og kunne derfor genbruge meget af opsætningen til et hyggeligt julekagebord i stedet. Dét kan jo heldigvis også noget, og så skal det rigtige julebord nok komme en dag.

Store tallerkner.    Små tallerkner     Stofservietter (dog bare i grønne)     Vandglas (lignende)

Vinglas     Bestik     Lysestager fra By Lassen, Kähler og Søstrene Grene     Guldfarvede ophæng fra Søstrene Grene