Husker I at forkæle jer selv lidt her i december? De fleste af os er gode til at tænke lidt ekstra på andre her i julen, og heldigvis for det da. Men for at være gode ved andre, tror jeg nu også på, at det er vigtigt at vi også husker os selv. Det kan både være i den materielle genre med en julegave “fra mig til mig” – måske den der lidt ekstravagante silkebluse som du helt sikkert ikke får af mormor, fordi hun syntes den er for upraktisk? Eller måske hive en hel dag ud af kalenderen hvor du har tid til at pleje og nusse om dig selv, lave hvad du har lyst til og spise hvad du vil. En dag kun til dig. Som nybagt mor er der ingen tvivl om at jeg drømmer om sidstnævnte. Sådan en hel dag hvor jeg kunne lave præcis, hvad jeg havde lyst til. Ville sikkert sove den halve dag væk, men den luksus skal man nu heller ikke kimse af. Men det varer nok længe før sådan en dag bliver en realitet, og det er nu også helt okay <3. I stedet øver jeg mig i at udnytte de små stunder og nyde de ting der nu engang kan lade sig gøre. Et afsnit Netflix når Uma sover. Når vi alle tre går i køkkenet og hygger med at lave aftensmad. Eller når Lasse er hjemme og der kan blive til et langt bad med både ansigtsmaske, hårkur og bodyscrub. Sidstnævnte er iøvrigt én jeg gerne laver selv, og det tip vil jeg altså gerne give videre til andre der er en hund efter sådan noget. Det er nemlig både nemt og økonomiske, og så er det efter min mening også bare rart at vide hvad der (ikke) er i. Derudover består hovedparten af ingredienser de fleste af os allerede har i køkkenet, og så kan du ellers tilsætte duft og lækkerier, om du har lyst eller ej. Jeg bruger æteriske olier fra Urtegaarden, og det er det samme man fx. bruger som smagsgiver i bolsjer mv., så altså ingen hokus-pokus der. Og når nu du så alligevel har gang i en portion til dig selv, kunne du jo overveje om andre skulle forkæles med en ekstra julegave eller måske en lille sød værtindegave til ét af julens mange arrangementer. Jeg har ihvertfald én enkelt eller to i tankerne, som også kunne trænge til lidt ekstra kærlighed her i december <3

DIY: Opskrift på hjemmelavet bodyscrub

Nok til 2 store glas

  • 6 dl rørsukker
  • 2 dl groft havsalt
  • 200g kokosolie uden smag og duft (jeg køber altid en øko fra Green Choice til 18,- i Normal)
  • 4 kviste rosmarin
  • Reven skal af to øko appelsiner
  • Evt. æteriske olier for duft, jeg brugte appelsin- og rosmarinolie fra Urtegaarden, købt i min lokale helse

Pil bladene fra rosmarinkvistene, og hak dem godt. Kom dem herefter i en stor skål sammen med rørsukker, salt og appelsinskal. Kom kokosolien i en lille gryde og varm den en my op. Den skal kun lige have en anelse så den smelter, men ikke for at blive varm. Køl olien af så den igen er nogenlunde stuetemperatur, men uden at den stivner, og tilsæt den så til resten af ingredienserne. Rør det hele godt sammen, så alle ingredienserne bliver godt fordelt. Hvis du har lyst kan du nu tilsætte lidt æterisk olie for en ekstra lækker duft. Pas dog på. Det er kradse sager og derfor dråber vi taler om, og jeg brugte måske i alt 15 dråber til den her store portion.