Er I klar venner?

December banker på døren, i morgen er det for alvor tid og hold nu k… hvor har jeg glædet mig! Jeg har altid været en big time julenisse, men skalaen har altså lige rykket ekstra 20% efter Uma er flyttet ind. Det komiske er jo egentlig at hun forstår absolut ingenting, men alligevel går jeg lige dét ekstra op i at skabe hyggelige traditioner og vise hende alt det jeg elsker ved julen. Bilder mig selv ind at det er vigtigt, og forestiller mig at der skal tages en pokkers masse billeder gennem december, der kan dokumentere hendes første jul.

Hvis jeg kun måtte vælge én ting fra julen (don’t worry – never gonna happen 😉 ), må det uden tvivl være kalenderlyset. Jeg kan huske hvordan min mor hver evig eneste morgen i december tændte det lille lys på køkkenbordet, og jeg kan slet ikke forestille mig en julemåned uden. Jeg holder så umådelig meget af den lille tradition med at tælle ned i takt med at lyset brænder, og jeg håber sådan at Uma også vil tage den lille hyggestund med sig på samme måde. Jeg er på ingen måde bundet til et fast udseende på den kære dekoration, og har således også været igennem alt fra den klassiske granfest med kogler og ler til de mere utraditionelle. I år er vi endt i sidstnævnte, og jeg syntes faktisk at den er blevet så fin, at den naturligvis skal deles med jer.

En egentlig DIY er vist overflødig, for basically er der jo altså bare tale om et bræt med lys og lidt gøjl på. Det er virkelig nemt at lave, men kræver selvfølgelig lige en boremaskine og et bor der passer nogenlunde til de lys du bruger.

Jeg har brugt:

  • En rest træ som stammer fra det spisebord vi lavede i sommers, men et almindelig bræt eller måske et flot stykke drivtømmer ville også være fint.
  • En boremaskine og bor
  • Små lys med tal fra Ib Laursen. Inden jeg faldt over dem, var min plan dog faktisk at bruge en pakke juletræslys (der er faktisk præcis 24 i!) og en vokspen fra panduro.
  • En legetøjsbil, købt sidste år i Harolds Varehus på Amager
  • Små juletræer fra Søstrene Grene