Godmorgen søde piger!

Altså er det bare mig, eller er selv mandag bare lidt bedre når det er december? Nu er jeg jo i forvejen fortaler for at man skal kysse mandage velkommen, men alligevel gør det nu ikke noget at de får lidt ekstra glimmer og julelys. -Og apropos julelys, så har jeg igen i år iført min årlige dørkrans en lyskæde. Om det er mandag, onsdag eller søndag, så er det bare så mega hyggeligt at blive mødt af de varme lys når man kommer hjem i vintermørket. Sidste år lavede jeg jo den her super enkle i eucalyptusgrene, og i år er jeg så gået i fuldstændigt modsatte boldgade. Hahaha – ja, faktisk kan man vist godt sige at jeg i år har produceret en overloaded krans af dimensioner. Faktisk er den endt med at blive så tung at min sædvanlige krog på indersiden af døren ikke kunne modstå presset alene, og jeg har således også måtte slå et søm i indersiden også! Lasse var vist ikke udpræget fan, men for pokker..nu havde jeg jo lavet kransen 😉

For dem der har prøvet at binde en krans eller blomster før, tænker jeg egentlig at det ligger lige til højrebenet hvis man kunne tænke sig at gøre mig kunsten efter. Men skulle du nu være en novice ud i blomsternes verden (ikke at forveksle med bierne og blomsterne…..), så har jeg forsøgt at stykke en lille DIY sammen nedenfor. Jeg husker selv det første år jeg insisterede på at binde en dørkrans, og guderne skal da vide at jeg ihvertfald godt kunne ha’ brugt en guide.

Julekrans til hoveddøren

Jeg brugte:

  • En stor halmkrans
  • Masser af gran – jeg købte sådan et 5 kg bundt, og brugte rub og stub
  • Diverse grønt, fx. forskellige grantyper, eucalyptus og blomster
  • En lang lyskæde, min er med 120 lys og timer
  • Ståltråd
  • Sejlgarn til ophæng

Først skal du ha’ dækket hele halmkransen med gran. Start med at få klippet din gran i mindre grene så du har en masse at arbejde med, og så er det bare om at få bundet på. Læg dem hele tiden i samme retning og fæst dem med ståltråd du kører omkring kransen. Læg så et nyt lag over ståltråd så den ikke ses, og fæst dem på ny med ståltråden. Sådan fortsætter du hele vejen rundt. Om du vil dække bagsiden er op til dig selv, men sørg for at der ikke er store huller hverken foran eller på inder- og yderside.

Så er det tid til at få viklet lyskæden omkring. Fordel den nogenlunde lige hele vejen rundt, og “lås” den med sig selv i toppen. Når lyskæden er fordelt, kan du begynde at skjule ledningen ved forsigtigt at “hive” gran frem foran den. Fortvivl ikke hvis den stadig kan ses nogen steder. Den skjuler vi nu.

Find resten af dine grønne grene og blomster frem, og klip også dem i kortere grene. Prøv dig lidt frem med længden – det skal være sådan at du kan stikke dem ind i den ståltråd du tidligere bandt granet fast med. Hvor de forskellige grene skal sidde er helt tilfældigt, men prøv alligevel at skabe en vis æstetisk ligevægt, og husk ligesom da du bandt granet på, hele tiden at arbejde den samme vej.

Så er der kun tilbage at få bundet en snor i kransen og få hængt den på døren 🙂