Nu fik jeg jo lovet en opskrift på den der candy cane icecream den anden dag, og så skal I selvfølgelig heller ikke snydes. Man skal jo holde hvad man lover, og det gælder da særligt nu hvor jeg jo altså har en nisse herhjemme der skal imponeres, så jeg måske kan være heldig at der ender noget i min julesok. Opskriften på candy cane isen her, eller pebermynte-isen om man vil, er af den slags hvor jeg virkelig har måtte prøve mig frem. Faktisk var det en skør idé der opstod for længe siden, men som hurtigt blev slået lidt ud af hovedet igen, da jeg egentlig tænkte det måske var for skørt. Men så kom tanken om de her lækre churroskurve jo altså på banen, og med dem fulgte endnu engang idéen om candy cane isen og heldigvis for det! For det ER altså et virkelig lækkert match, og jeg håber sådan I har mod på at kaste jer ud i det. Nu har jeg jo gjort forarbejdet og testet de første trælse prøve-portioner af, og jeg vil faktisk vove at påstå at den er endt ganske godt lige i skabet. Alligevel vil jeg dog råde jer til at smage lidt til undervejs, for som med så meget andet i både det søde og salte køkken, afhænger det helt sikkert også af smag.

Candy Cane Icecream

Ca. 1,2 l færdig is

  • 5 dl letmælk
  • 5 dl piskefløde
  • 100 g sukker
  • 8 past. æggeblommer
  • 6 tsk. (eller efter smag) pebermynteessens
  • 8 pebermyntestokke + 6 til pynt

Kom mælk og fløde i en tykbundet gryde og lad det koge op. Imens piskes æg og sukker til en luftig lys masse. Har du en røremaskine med piskeris, så lad den komme til sin ret her. I en tynd fin stråle hældes den kogende mælk/flødeblanding i æggemassen mens der stadig piskes. Når det hele er blandet hældes det tilbage i gryden, der sættes over for helt lavt blus. Nu gælder det om at varme massen op, så den lige akkurat tykner. Har du et termometer, er det cirka ved 85 grader. Sørg for at røre konstant og tag gryden af varmen så snart den er færdig. Sæt massen på køl til den er kold.

Inden ismassen hældes på din ismaskine, skal den smages til med pebermynteessens. Jeg brugte ca. 6 tsk., men det afhænger helt sikkert af mærke og smag, så prøv dig frem og husk at der også skal lidt pebermyntestokke i isen senere. Hæld nu isen på din maskine, og lad den køre indtil den begynder at sætte sig. Imens du venter kan du kigge forventningsfuldt ned i maskinen, eller endnu bedre bruge tiden til at få knust de 8 pebermyntestokke til mindre stykker. De skal ikke være knust til pulver men stadig også være rare at få i munden, og så er det vigtigt at det ikke gøres for tidligt, da sådan nogle fætre gerne vil klistre sammen når de kommer i kontakt med ilt. Tilføj de knuste stokke når isen begynder at sætte sig, og lad isen køre færdig på maskine. Servér straks – eventuelt i de lækre churroskurve – eller kom det i en bøtte på frys til du skal bruge det. Pynt gerne med ekstra knuste slikstokke.