Glædelig fredag venner <3

Mon I har noget sjovt i vente? Fest, julefrokost og dans på bordene eller en daseweekend på sofaen? Måske der skal købes julegaver? Herhjemme har vi en rigtig dejlig weekend foran os. Om et par timer kommer min elskede veninde forbi og tilbringer dagen sammen med Uma og jeg. I eftermiddag kommer Lasse så hjem, og så står den på hvad man efterhånden kan kalde traditionen tro, på bøffer på grillen og familiehygge bare os tre. I morgen har vi babysvømning på programmet, og bagefter har vi planer om at lade Uma tage en god lang skraber i bilen, mens vi sætter næsen mod nordsjælland for at besøge nogle andre dejlige venner. P-E-R-F-E-K-T weekend hvis du spørger mig <3

Dagens låge byder forøvrigt også på en perfekt DIY, hvis man har lyst til at julehygge lidt i weekenden. Jeg har nemlig lavet hjemmelavede jule-rystekugler, og jeg har sådan glædet mig til at dele dem med jer. Det er en virkelig hyggelig og nem lille jule-DIY, og jeg forestiller mig også at børn vil synes det er sjovt at lave deres egen rystekugle, med deres yndlingsdyr eller måske en superhelte- eller disneyfigur.

DIY Lav din egen rystekugle til jul

  • Syltetøjsglas
  • Vand – jeg brugte demineraliseret, købt i Føtex til 8 kr. Så mugner det ikke så nemt
  • Et skvæt glycerin (måske et par teskefulde, det kommer sig ikke så nøje), så glimmer og sne ikke så nemt falder til bunds
  • Plastikfigurer og hvad du kan finde på. Fandt dog ud at det helst skal være i plastik, for ellers smitter farven af i vandet.
  • Glitter og/eller sne – jeg brugte begge dele, som jeg fandt i FlyingTiger
  • En limpistol med MASSER af lim

Start med at komme glycerin, sne og/eller glitter i dit glas. Hvor meget du vil ha’ af sidstnævnte, er op til din indre glimmergås. Nu fylder du helt op til kanten med vandet. Det vil løbe lidt over når du skal ha’ lukket glasset, og derfor er det en god idé fx. at sætte det ned i en skål i køkkenvasken, eller på en gammel karklud.

Lim din pynt på indersiden af låget med limpistolen. Brug godt med lim. Jeg ville gerne forhøje mine figurer lidt, og brugte “skallen” fra nogle store fyrfadslys, som jeg pøsede til med lim og klistrede fast i låget. Man kunne sikkert også ha’ brugt bunden af et plastikglas eller måske et par legoklodser. Når limen er helt størknet og kold, dypper du forsigtigt figurerne med dit låg ned i glasset, og trykker til sidst konsekvent ned og drejet låget på plads. Det gælder naturligvis om at bibeholde mest muligt vand i glasset. Nu er der kun tilbage at give ydersiden af låget en god gang lim hele vejen rundt i kanten, så du undgår at hverken nysgerrige børne- eller voksenhænder kan åbne glasset.

PS. Jeg beklager at man nærmest hverken kan se sne eller glimmer på billederne, men I kan jo nok forestille jer hvor svært det er både at ryste og tage billeder samtidig 😉