Dagens låge byder på en vaskeægte klassiker på julefrokostbordet – nemlig snaps! Normalt er jeg ikke fan. Som i virkelig virkelig ikke fan. Jeg forpester skidtet og undsiger mig gerne, og det gør mig bestemt ikke noget at jeg igen i år er naturligt undskyldt fordi jeg ammer. Eller det skulle da lige være hvis den her snaps var på bordet, for den er altså væsentligt mere venlig for både gane og hals (er jeg den eneste der nærmest kan få ondt i halsen ved almindelig snaps?), og så smager den ovenikøbet fremragende og har den fineste julerøde farve! I min verden har lakrids og hindbær altid gået smukt hånd i hånd, og det samme gør sig altså gældende i flaskerne her. Hindbærrene giver både sødme og en lækker smag, mens stjerneanissen dæmper den kradse snapsesmag og tilføjer en fin lidt julet smag af lakrids. Flaskerne her er tiltænkt som værtindegaver i forbindelse med nogle af vores julearrangementer, og måske du også kender nogen der skal glædes med en flaske hjemmelavet snaps. Det er både nemt og ligetil, og den kan også sagtens laves i sidste øjeblik, hvis man er kommet lidt sent igang. Den allerbedste smag får du dog hvis den trækker et par uger, så går du i gang nu, er den klar til at komme på julebordet eller måske under træet.

Opskrift på hjemmelavet hindbærsnaps med stjerneanis

1/2 liter færdig snaps

Start med at riste de seks stjerneanis på en tør varm pande. De skal kun lige have til de begynder at dufte, men må endelig ikke brænde på.

Mos de friske hindbær, og kom dem sammen med de afkølede stjerneanis og sukkeret i basisglasset, og luk til. Har du problemer med at det helt kan være der, kan du evt. bruge et større gammelt syltetøjsglas, eller som jeg hælde et par spiseskefulde snaps fra.

Ryst glasset godt, og sæt det på køl. Ryst det gerne undervejs, når du alligevel går i køleskabet efter en snaps 😉

Efter 30-36 timer fjerner du alle seks stjerneanis. Det er vigtigt at du ikke lader dem trække længere, da de ellers hurtigt kan overtage smagen fuldstændigt.

Nu skal snapsen bare have lov fortsat at trække på køl. Ryst den gerne stadig en gang imellem, og smag evt. på den undervejs. Når snapsen er klar er der kun tilbage at lade den løbe gennem en sigte, og så er den klar til at blive hældt på flaske og bringe glæde hos snapse-haderne ved julebordet.