æblehorn opskrift kanel

Det her indlæg skulle egentlig allerede ha’ været udgivet langt tidligere i dag, men i et flip af frustration gav jeg mig til at rydde op her på bloggen, og tre glimt og en kop senere, var der gået syv timer og en hel søndag! Nå nå, men de her æblehorn er altså det perfekte lille efterårsprojekt hvis man har et par kedelige æbler liggende tilbage i frugtskålen, eller måske endda er så heldig at have et æbletræ i haven. Bedst kan de beskrives som en fusion af lækre sprøde kanelsnegle der møder en varm sød æbletærte. Match made in heaven hvis du spørger mig.

æblehorn recipe opskrift kanel

Æblehorn med kanel

  • 50 g gær
  • 1 dl. mælk
  • 2 dl. ymer
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel (evt lidt ekstra afhængig af din dej)
  • 60 g koldt smør
  • 1 æg til at pensle med

Remoncen

  • 175g smør, stuetemperatur
  • 175 g sukker
  • 1,5 spsk. kanel
  • 4-6 æbler afhængig af størrelse

Start med dejen til hornene. Jeg kører den som altid på min køkkenmaskine, men du kan snildt også lave den i hånden. Lun mælken til omtrent 37 grader, og rør gæren ud heri. Tilsæt ymer, sukker, salt og det ene æg, og rør det sammen. Tilsæt melet lidt efter lidt, og ælt godt igennem. Den må endelig ikke være “melet tør”, men skal heller ikke klistre. Bruger du elektriske kræfter så giv den 10 min – er det med håndkraft så bliv ved så længe du orker. Tilsæt til slut det kolde smør i mindre stykker, og ælt det hurtigt ind i dejen.

Lad dejen hæve i én time, og forbered i mellemtiden remonce og æbler.

Bland smør, sukker og kanel i en skål til en ensartet masse. Det er nemmest med en gaffel. Vask æblerne godt, skræl dem og skær dem ud i otte både per æble.

Når dejen er hævet til dobbeltstørrelse deler du den i fire. På den måde er den nemmest at arbejde med. Rul dejen ud til en rektangel som du kan skære 8 trekanter af. Smør lidt remonce i den brede ende af hver trekant, placer en æblebåd ovenpå, og hold dejen sammen omkring som et horn. Gentag med resten.

Lad hornene hæve 30 min på en bageplade inden du bager dem 10-12 min ved 175 g varmluft.

Tip: Æblehornene kan snildt fryses og varmes blidt inden de skal spises

æblehorn opskrift recipe kanel