Vores stueprojekt har nu endelig nået næste fase, og Lasse bruger sine eftermiddage på at fuge vores nye murstensvæg. Det er lidt af en enmandsopgave der ikke egner sig for preggos, så i stedet er jeg begyndt at drømme om at shine altanens interiør lidt op. Ja jeg ved det godt – et projekt af gangen ville være smart. Men den slags har jeg sgu’ aldrig været god til..

Den er næsten sikker hvert år, når vi når maj måned. Jeg vil ud og nyde solen og vores altan, grille og sole, spise koldskål og nippe planter. Jeg får en brændende lyst til at skifte ud og gøre det lækkert, men vi har egentlig møbler og den slags på plads fra de tidligere år, så i stedet drømmer jeg om de små ting der lige får det hele til at skinne lidt ekstra.

GRILL-REDSKABER 

Vores gasgrill har efterhånden mange sæsoner bag sig og det kan desværre også godt ses. Jeg håber dog en forårsrengøring kan gøre det, og så ville en ny rist og lidt lækre redskaber helt sikkert også klæde den.

HAVESAKS + PLANTEPINDE

Selvom vores altan kun kan prale af 4-5 kvm, har jeg altså alligevel formået at mase både jordbærplanter, rabarber, æbletræ og krydderurter ind på den sparsomme plads. Indtil nu har min køkkensaks måtte klare det hårde slid med beskæring, men i år er det vist på tide at lade den mere professionelle havesaks overtage.

LYSHOLDER PÅ STILK

Levende lys og lyskæder gør bare lige dét ekstra på en varm sommeraften, og de her lysholdere på stilk er da helt oplagte til den lille altan. I samme serie findes også de her selvvandingskupler, som udover at være pæne også er praktiske.

PARASOL

Vi er top-heldige her på 3. sal med sol fra sen formiddag til aften, men af samme grund er vores parasol ofte også virkelig kærkommen. Den kører dog på noget der ligner 10 år, og er efterhånden så ramponeret at en udskiftning godt kan forsvares.

AFLANG PUDE + KVADRATISK PUDE

Pudebetræk er virkelig en nem og billig måde at skifte lidt ud i indretningen, og det gælder selvfølgelig også på altanen. Jeg elsker masser af gode puder og tæpper, og vi har gerne en hel kurv vi bærer ind og ud sommeren igennem.

VIMPEL + VANDMELON-LYS

Der er bare noget med de varme sommerdage der indbyder lidt ekstra til gæster, og jeg er helt sikker på at lidt vandmelon-pynt og en G&T ville gøre de lyse aftener endnu finere.

FLETTET MÅTTE + TASKE

Den flettede taske er helt genial både til opbevaring og indkøb, og den runde måtte ville bare virkelig pynte mit trægulv på altanen.

BAMBUS-BÆNK

Jeg er helt pjattet med den her bænk i bambus og ville ønske vores altan lige kunne hoste op med et par kvadratmeter mere. PS. Der findes også et umanerligt pænt bord til – hvem giver en have?