Jeg gør mit bedste for at holde af alle ugens dage, for let’s face it – der er sådan cirkus lige mange af dem alle gennem livet, og så er det trods alt sjovest hvis de fleste af dem er rare og gode dage. Men hvis nu jeg SKULLE vælge en favorit, så må jeg sætte mine penge på lørdag. Weekenden er kun lige startet og alle muligheder er åbne, men til forskel fra fredag har man nået at sove ud og kan starte dagen i roligt tempo. Det selvfølgelig kun hvis man da ikke har planer. Men det er lige præcis den slags lørdage der er min favorit. Dem hvor der ingen aftaler er i kalenderen og hvor alt stadig kan lade sig gøre. Dem der begynder med at snooze lidt længere end dagen før, og hvor man bare har lidt bedre tid til det hele. Dem hvor vi gør os lidt mere umage med morgenmaden og kan sidde ved bordet i timevis – naturligvis akkompagneret af Mads og Monopolet og måske en lille morgenkage til deling. Dé dage er altså en sand favorit herhjemme!

En gang imellem gør vi ekstra ekstra ud af morgenhyggen herhjemme, og går all-in på lækker morgenmad. Lidt hjemmebagt brød og marmelade, friskskåret frugt anrettet i fine skåle, måske lidt æg, pølse og bacon og så gerne lidt sødt til at slutte af på. I sidstnævnte kategori er amerikanske pandekager med sirup og friske jordbær en evig tilbagevendende favorit, og de er altså i øvrigt også oplagte til fx. brunch hvis man får gæster.

Amerikanske pandekager

ca. 30 stk alt efter størrelse

  • 5 dl. hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 5 dl. mælk
  • 3 æg
  • 60 g smør, smeltet

Bland hvedemel, bagepulver, salt og sukker godt sammen i en skål. Tilføj æggene, bland det let rundt og tilsæt så mælken lidt efter lidt under piskning. Du kan sagtens piske det i hånden, men gør eventuelt dig selv den tjeneste at bruge en elpisker. Det handler om at få pisket alle klumper ud, og derfor er det også en god idé at tilsætte mælken lidt efter lidt. Når dejen er glat tilsættes det smeltede smør, og der piskes en sidste gang.

Varm en stor pande (eller en blinispande hvis du er heldig at ha’ sådan én i skabet) op ved middel varme, og bag pandekagerne i små klatter på panden. På min pande kan jeg bage en 2-3 stykker af gangen, men prøv dig frem. På grund af bagepulveret hæver pandekagerne en smule. Når de ligesom har “sat sig” er de klar til at blive vendt, og bagt på den anden side.

Nyd dem lune – gerne med sirup, friske bær eller hvad der måtte være din favorit.