Hold nu fast hvor dagene altså flyver afsted for tiden. Syntes lige det var februar, nu er vi halvt igennem marts og i dag er endnu en uge skudt igang. Efter at jeg er gået ned i arbejdstid, er mandag blevet lidt af en favorit hvor jeg har tidligt fri. Mandag var nu heller ikke konsekvent et skarn i min ugebog. Har altid syntes at mandag var ganske rar som ugens første dag, hvor alle muligheder stadig er åbne. Men misforstå mig nu ikke. Jeg har den underlynende også haft min del af mandagstræthed, men det gør nu bare resten af dem ekstra rare. Den her mandag er også en af de gode og har blandt andet, udover en kort dag på job, budt på en spontan frokost ude med en sød veninde. Elsker simpelthen de muligheder mine korte arbejdsdage giver.

Har stadig lidt i posen til jer fra Marokko, men har med vilje bredt det lidt ud, så der ikke er nogen der får Marokko-pip. En ting jeg dog må dele, er tip til billeje i det nordafrikanske land, da det virkelig var noget vi selv havde svært ved at finde.

Det var helt klart mig der kickstartede vores Marokko-forelskelse herhjemme. Jeg havde kigget med på et par rejseblogs, nærstuderet google maps og læst flere rejsebeskrivelser, og jo mere jeg læste, jo mere hooked blev jeg. Vi havde flere gange snakket om vinterferie herhjemme, uden at have noget konkret i ærmet, og da jeg så spottede billige flybilletter og at en bil kunne lejes til omkring 3000 kr. for 10 dage, begyndt jeg min salgstale for den søde mand herhjemme. Han var bestemt ikke længe om at blive overtalt, men ak og ve – som ved et trylleslag var flybilletterne steget med noget der ligner x 5. Nu var gode råd dyre, for med kun tre uger til vinterferie og et ønske om at rejse omkring skolernes ferie, ja, så er mulighederne altså begrænsede.

Vi diskuterede frem og tilbage, og overvejede da også et kort øjeblik bare at købe de dyre billetter. Men av hvor jeg altså bare syntes det var træls, når nu jeg vidste de kort forinden havde kostet en hel del mindre. I stedet lagde vi feriedrømmene lidt på hylden, indtil jeg fem dage før vores ferie, ved et tilfælde kom til at søge flybilletter til Marokko igen. -Og ved du hvad – nu var de billige igen! Endda en smule billigere end da jeg første gang fandt dem. Jeg skal lige love for at vores Marokko-drømme igen blev tændt, og dankortet svunget hurtigere end du kan sige rødgrød med fløde! Der blev jublet i det lille hjem, og vi kunne allerede mærke solens stråler ramme vores blege hud, og dufte det marokkanske køkkens mange krydderier. 10 dage i det nordafrikanske land var booket, og i vores bog betyder det roadtrip! Vi fløj derfor ind for at booke den øse der skulle være vores holdepunkt i de 10 dage, men av for en lang næse vi fik.

I Marokko, og sikkert også visse andre lande, er det åbenbart sådan at man hos alle de gængse biludlejningsfirmaer (Avis, Europcar, Hertz mv) beder om et sikkerhedsdepositum på noget der ligner 20.000 danske kroner – og det skal være på et kreditkort. I Danmark anser man et Visa-dankort for at være en mellemting mellem et debet- og kreditkort, mens man ofte i udlandet (det oplevede vi fx. også i USA) ikke godtager det som kreditkort. I starten kunne jeg ikke rigtig forstå det, ville nok ikke, og jeg søgte og søgte hos biludlejningsfirmaerne, for altså – ikke alle har jo et mastercard eller lignende? Men jo mere jeg søgte, jo mere nedtrykt blev jeg, for det ene rejseforum efter det andet diskede op med indlæg, hvor folk ærgrede sig over præcis det samme som os. Fælles for dem alle var, at de havde givet op på leje af bil i Marokko. Nogen var endda kommet så langt som at stå hos udlejningsfirmaet, hvorefter de så var blevet afvist. Lad mig bare sige..vi gik noget slukøret i seng den aften. Den blev dog heldigvis erstattet af fullbrown glæde næste formiddag, da jeg nærmest mirakuløst fandt løsningen – og her kommer tippet!

På et lille bitte teeny tiny rejseforum, spottede jeg en gut i samme båd som os. Han havde dog mødt en mand i Marrakech, der havde introduceret ham for et lokalt biludlejningsfirma ved navn Majdoline Travel, som ikke krævede det voldsomme depositum. I stedet skulle de blot have 500 euro i depositum + leje for bilen. Jeg fløj ind på deres hjemmeside, hvor min skolefransk blev sat på gevaldig prøve. I stedet smed vi dem en mail på engelsk, og kort efter var der booket en bil! Man kan selvfølgelig diskutere om det ikke er en risiko at betale 500 euro i kontanter, men vi blev enige om at tage chancen og var villige til at risikere pengene hvis det skulle gå helt galt.

 

Majdoline Travel viste sig dog at være en kæmpe succes, enhver tvivl blev gjort til skamme, og derfor vil jeg også virkelig gerne give dem min varmeste anbefaling. Vi blev hentet på vores riad, hvorefter Majdoline Travels mand tilbød at hjælpe os ud af medinaen, til en tankstation. Her fik vi ordnet papirerne, betalingen mv.,  hvorefter han også tilbød at køre med os til et shoppingcenter, hvor vi kunne handle vand mv. til turen. Da vi skulle aflevere bilen, mødtes vi ligeledes på tankstationen, hvorefter han kørte os til vores riad. Der var virkelig service hele vejen, og jeg tror nærmest han ville ha’ gjort hvad som helst for os.

Marokkobil2

Praktisk info:

  • Majdoline Travel, se deres (franske) hjemmeside her
  • Vi bookede via mail på engelsk, og betalte kontant da vi fik bilen (Visa muligt, gebyr på 7%)
  • Vi gav 25 euro pr. dag (men betalte i lokal møntfod)
  • Vi lejede en Dacia Sandero. Ikke en fancy bil overhovedet, men meget udbredt i Marokko, og fungerede helt fint.
  • Depositum på 500 euro i kontanter (Vi endte dog med ikke at betale, da han sagde vi var “gode mennesker” og at han havde gode erfaringer med europæere. Kan dog ikke garantere det altid er sådan, så tag dem hellere med, og bliv glædeligt overrasket)
  • Mulighed for afhentning og tilbagelevering hvor man ønsker, i Marrakech by. Et tip kan være at undgå medinaen – den er helt skør, og man skal virkelig være stedkendt)

Skulle man gå med en drøm om et roadtrip i Marokko, så gør det! Jeg har sagt det tusind gange før, jeg kommer til at sige det tusind gange mere: Marokko er et fantastisk rejseland, fyldt med smukke oplevelser og virkelig oplagt til et roadtrip.

Marokkobil1