tomatsuppe opskrift cremet

Den her opskrift på tomatsuppe har fulgt mig i mange mange år, og stammer vist helt tilbage fra dengang jeg var ung, studerende og fattig. Jeg havde købt min lejlighed og levede på en sten, og søgte enhver mulighed for at spare lidt penge og få tingene til at række lidt længere – og jeg var faktisk ret god til det, hvis jeg selv skal sige det. Ikke at jeg ønsker mig tilbage, og heldigvis er der da også kommet lidt flere kroner på kontoen i dag – omend det ikke er mange 😉 Suppen her er dog stadig en vinder og en hverdagsret jeg vender tilbage til igen og igen. Den er nem, hurtigt og smager præcis som en tomatsuppe bør smage i min verden, og at den så også er billig er bare et ekstra win. 🙂

Cremet tomatsuppe med frisk basilikum

4 portioner

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 5 store gulerødder
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 liter grøntsagsbouillon, lav den selv eller køb en god en
  • 1/2 potte frisk basilikum
  • Olivenolie, salt, peber og evt lidt tørret oregano
  • Evt. et skvæt fløde
  • Tilbehør: Creme fraiche, brød, pastahorn eller spis den som den er

Start med at pille løg og hvidløg, og hak det groft. Gør ligeså med gulerødderne. Er de øko er der ingen grund til at skrælle dem, ellers må du lige svinge skrælleren. I en stor gryde svitser du hvidløg og løg til de bliver klare (ikke brune at forveksle), hvorefter du tilsætter gulerødder, tomater og bouillon. Kog suppen op, og lad den simre under låg i 30 min eller indtil gulerødderne er møre.

Med en stavblender blender du suppen lind og fin, hvorefter den smages til med hakket frisk basilikum, salt, peber og evt. et drys tørret oregano. Hvis du er i  dét humør, så montér med et skævt fløde.

Tip! Så godt som ALLE slags grøntsager kan ryge med i den her suppe, så det er en oplagt mulighed hvis der ligger en slatten squash eller fx. peberfrugt i grøntsagsskuffen.