dørkrans diy guide christmas decoration julekrans

Jeg er i fuldblown julehumør! Topklar og fuldstændig parat til både julehygge, pebernødder og nisseøl, og jeg synes altså også det er vildt hyggeligt at se hvordan butikkerne er begyndt at julepynte. Herhjemme er vi så småt startet, og det blev faktisk for alvor skudt i gang for et par dage siden da jeg spontant besluttede at kaste mig ud i en pakkekalender. Jeg har lavet virkelig mange pakkekalendere i løbet af årene, både til min kæreste, min søster, forældre og veninder, og det er i min verden simpelthen noget af det hyggeligste. I år var det egentlig ikke meningen at der skulle produceres noget i den boldgade, men det blev der altså lavet om på for et par dage siden. Det er jo et kæmpe arbejde med sådan en pakkekalender, men det er også noget så hyggeligt og den er faktisk blevet ret fin og lidt anderledes. Jeg deler den nok en af dagene hvis nogen mangler inspiration, men modtageren læser muligvis med, så jeg må hellere lige vente lidt med at løfte sløret.

dørkrans diy guide julekrans christmas

En anden ting jeg også har julet med er en krans til døren. Ligesom med resten er der uden tvivl nogen der vil mene det stadig er for tidligt, men så kalder vi det da bare for en efterårs/vinterkrans. Den er nemlig ikke synderlig julet, og det er faktisk noget der går meget igen herhjemme. Jeg er ikke tiltrukket af den meget røde jul, og det skyldes nok både min personlige smag men også at vi bor så småt. Mange farver forvirrer og roder altså hurtigt.

Nå, men det var kransen vi kom fra. Den er super enkel, nem og ret billig at lave, og så er det altså noget så hyggeligt at komme hjem til sådan en velkomst på døren.

dørkrans diy guide julekrans christmas wreath

Du skal blot bruge:

  • Ståltråd
  • Eucalyptusgrene (jeg brugte en blandingen af dem med store og små blade)
  • En lyskæde (jeg har brugt en billig en med 48 lys og timer, så kransen automatisk er tændt mellem klokken 15 – 21)
  • En god saks

Start med at danne en cirkel af ståltråd i den størrelse du ønsker. Jeg lavede den i seks lag da jeg gerne ville kunne modellere lidt med formen på den endelige krans. Vil du gerne lave en helt skarp form så giv den endnu flere lag, omvendt er det lige meget kan du nøjes med en fire lag.

Klip eucalyptusgrene i mindre “bider”, og brug et nyt stykke ståltråd til at hæfte den fast rundt langs kransen. Bind en 5-6 grene på pr. stykke ståltråd, så du får hæftet kransen lidt undervejs. Bruger du ligesom mig to varianter af grene, så start med de største og dan en bund hele vejen rundt med dem. Derefter gentager du hele vejen rundt med de mindre. Det er svært at undgå at ståltråden kan ses her og der, men prøv at dække dem med lidt med bladene, og så kan du med lidt snilde dække det sidste med lyskæden.

Til slut vikler du nænsomt lyskæden rundt om kransen, og så er den klar til at hænge op. Min er blot hængt op i lyskædens ledning, men ellers kan du bruge et lille stykke groft sejlgarn eller lignende.

 

dørkrans julekrans julepynt diy guide