vacay ferie bornholm

Jubii – på onsdag stikker vi sgu til søs! Altså til søs ombord på bornholmerfærgen, med alt hvad det indebærer af bølgeskvulp, toldfrit og frituresnask. Turen går selv sagt til Bornholm. Solskinsøen der står mit hjerte så nært og som ligger på en soleklar første plads på listen over favorit-ferieøer.

Jeg tror det er mit femte eller sjette besøg på Bornholm, og jeg glæder mig lige meget hver gang. Første gang var den klassisk lejrskole i 6. klasse, men min kærlighed blev først for alvor vakt da jeg var i start 20’erne, og min søster og hendes lille familie var så søde at invitere mig, den fattige studerende, med på ferie på Bornholm. Min ældste niece var dengang kun en lille prut på et par år, og det var en ferie helt på hendes præmisser. Hver formiddag gik turen forbi den lille strand med badetøj og fiskenet, og når vi nærmede os frokost hentede vi røget makrel eller fiskedeller på røgeriet. Den lille purks farmor havde inden strategisk lært hende at sige “En is om dagen holder lægen væk”, og med den på, var vi selvfølgelig også nødt til at aflægge ismanden et dagligt besøg. Gik det rigtig vildt for sig, kørte vi på tur til Svaneke for at inspicere bolsjekogeriet og spise flere is, og om aftenen når dem under én meter havde lukket øjnene, yndede min søster og jeg at tage på shopping i den lokale Nettos spotvare. Det var en fantastisk ferie helt uden lige, og heldigvis blev den gentaget flere gange siden. For to år siden besøgte Lasse og jeg så for første gang sammen den elskede ferieø, og heldigvis blev han ligeså forelsket i den som jeg, hvilket resulterede i en ligeså eventyrlig ferie, med det ene røgeribesøg efter det andet og masser af sommerfregner på næsen. Mange er nok af den opfattelse at Bornholm ikke er særlig eksotisk, og man kan da heller ikke sammenligne det med en uge til Kreta, hvor man iøvrigt nok kan få en ferie til nærmest samme pris. Til gengæld kan Bornholm noget andet og helt unikt, og det er da også derfor vi har valgt endnu engang at besøge den smukke ø

Vi skal bo i Allinge, faktisk præcis samme sted som vi altid har boet. Vi har, også som altid, booket gennem TeamBornholm, og her er det så smart at de klarer både ophold og færge for os, og ovenikøbet til den bedste pris. Stedet vi skal bo hedder Storløkke Feriecenter og er, på trods af det lidet uflatterende navn der mest af alt sender tankerne hen på en campingplads for fastliggere, det skønneste sted der byder på små rækkehuse med helt private lukkede terasser. Udover de hyggelige rækkehuse er der også store grønne arealer, med en fin legeplads og opvarmede pools. Har man børn med tilbyder de en babypakke med alt fra puslebord til weekendseng og højstol, noget der gjorde at det netop var dér vi endte, for snart en del år tilbage.

Jeg satser på sol og sommer hele ugen, men lige meget hvad glæder jeg mig bare helt ustyrligt! Jeg håber I har lyst til at følge med til solskinsøen på instagram (@colormecrazydk) og selvfølgelig herinde.

Ferie bornholm vacay