Nu er det jo godt nok ved at være evigheder siden at jeg fyldte 30 (eller i hvert fald 6 måneder siden), men der kom jo som bekendt lige en babybule og derfra også noget rod med kvalme og dårligdom på tværs, og jeg fik aldrig rigtig delt noget fra min fødselsdagsfejring. For fejret blev jeg, og jeg tænker at billederne derfra måske alligevel kan tjene til inspiration for andre der overvejer noget lignende.

Fordi jeg har fødselsdag i slut-november var gode råd dyre da jeg skulle finde lokale. Ohh well jeg var nok heller ikke ude et år i forvejen, men det lykkedes at finde et lokale på bryggen hvor vi kunne være en søndag i midten af december. Egentlig ville jeg gerne ha’ holdt det en lørdag, men i stedet gik jeg så all-in på søndagsfestivitas med hygge, levende lys og afslappende stemning. Det endte med at være helt genialt og set i bagklogskabens klare lys også ret heldigt, da jeg jo faktisk endte med at være gravid netop på det tidspunkt – det er væsentligt nemmere at komme uden om alkohol på sådan en søndag 😉

Lokalet vi havde fået fingre i, var i sig selv en smule kønsløst og koldt. Jeg gik derfor efter al den varme og hygge jeg kunne skabe, og brugte natur, grøn og guld som grundfarver og med masser af varme lyskæder og levende lys.

Levende lys udgjorde også størstedelen af bordpynten på de lange borde. Jeg havde blinket lidt ekstra med øjnene og fået min far til at skære en masse træstubbe af råt træ, og mellem dem kom der blandt andet lidt afklippet eukalyptus

Jeg havde lavet et overflødighedshorn af kager, slik og popcorn, og det fungerede virkelig godt. Fødselsdagen var sat op som et åbent-hus, og med kager og slik var der intet der hverken blev dårligt eller skulle holdes varmt. Jeg havde længe haft lyst til at kaste mig ud i et “Naked Cake” eksperiment, og hvilken anden anledning end min fødselsdag! Det blev en af mine egne favoritter, gulerodskage med creme cheese frosting, og så kom den selvfølgelig i vinterlige klæ’r med flormelis, rosmarin og tranebær.

Kagebuffeten bestod af en række af mine favoritter; Gulerodskage, romkugler, cupcakes, minidonuts, gammeldags æblekage og cookies. Sluuurp – can we do this again?

-og selvfølgelig havde Lasse også fået sneget sin all-time favorit ind: Strawberry Cheesecake. Den ér altså god!

Der var langborde med papirduge, paptallerkner, papkrus og træbestik, og det hele gjorde det tilpas uformelt – præcis som jeg ønskede. Popcornene havde jeg egentlig mest tænkt som et treat til alle børnene, men de var i den grad også et hit hos de voksne. Særligt hos de julefrokost-ramte..

Jeg har altid ønsket mig en slikbuffet, og hvilken bedre grund end 30 års liv! Jeg havde købt og lånt mig frem til klare glasskål, og fundet tænger og slikskovle på nettet. Igen var det alle mine (og Lasses ;-)) favoritter der var listet op, og midt i havde jeg placeret en æske med papirsposer, så alle gæster kunne blande en pose til hjemturen. Det er så hyggelig en tanke det der med at ens gæster kan tage lidt af festen med hjem, og igen faldt det også i ekstra god jord hos de tømmermandsramte voksne 😉 Et andet godt tip jeg kan give videre var små kageæsker så alle kunne tage del i de mange rester der selvfølgelig var tilbage. Jeg fandt nogle fine i brunt pap på etsy, men æsker fra bager kunne også fint ha’ gjort det.