riu_agadir_aften

Så viste det danske sommervejr sig da pludselig fra en mere velkendt side. Lunkne 18-20 grader, overskyet og lidt snusket – øv! På den positive side var det nu noget lettere og mere behageligt at falde i søvn i går, og jeg nød altså også lidt at vågne i et køligt soveværelse i morges. Men når det er sagt, så er jeg bare meget større fan af de lange varme sommerdage. Dem hvor man føler man kan det hele, hvor solen kysser næsen når man vågner og hvor aftenerne føltes endeløse og helt eventyrlige.

Manglen på sol er da uden tvivl også grund til at jeg for alvor drømmer om ferie, and on that note tænker jeg det må være på tide med en hotelanbefaling fra vores roadtrip i Marokko tidligere på året.

riu_agadir_dag2

Denne gang er det kystbyen Agadir på Marokkos vestkyst der står for skud. Agadir er charterturisternes foretrukne badeby i Marokko, og efter at have undersøgt markedet lidt, valgte vi da også at gå all in på charterkonceptet og bookede os på Hotel Riu Tikida i 3 nætter.

riu_agadir_dag

Hotel Riu Tikida er beliggende helt ned til stranden i Agadir, og det er kun boardwalk der adskiller hotellet fra havets skvulpen. Udover den smukke strand byder hotellet også på en lang række pools – også indendørs, samt flere restauranter.

riu_agadir_restaurant

riu_agadir_restaurant2

Da vi checkede ind på hotellet, havde vi flere dage med klassisk marokkansk mad bag os, og uagtet hvor lækkert det er, kan der også gå lige vel meget tagine og lam i den. Vi valgte derfor at tilkøbe all inclusive, og på den måde fik vi et par dages “ferie fra ferien”, hvor dagens eneste dilemma blev, om vi skulle gå til venstre eller højre på stranden og i buffeten.

Vi boede på Riu Palace Tikida Agadir fra den 10-13. februar 2016, og gav 3200 kr. for de tre nætter med all inclusive i et dobbeltværelse med balkon vendt væk fra stranden. Vi bookede direkte her.

riu_agadir_seng

riu_agadir_seng2

riu_agadir_badeværelse

+++Plusser: Virkelig lækkert og topklasse hotel. Alt var i orden, og maden er uden tvivl den bedste vi har oplevet i all-inclusive-regi.

—Minusser: Vores oplevelse af Agadir er meget langt fra den ægte marokkanske følelse, og til trods for nogle rigtig dejlige dage, vil jeg ikke anbefale Agadir, hvis man rejser efter at opleve Marokko. Skulle jeg på en “bade/slappe/afstressningsferie ville jeg dog bestemt ikke have min betænktligheder. Strandpromenaden foran hotellet er en favorit for afrikanske sælgere, og de kan virke anmasende til tider. De holder sig dog fra selve stranden der er privat, og vi oplevede det ikke som et egentligt problem.

riu_agadir_aften4

riu_agadir_aften3

riu_agadir_aften2