1

Ej men hold nu magle hvor er det dejligt at solen er begyndt at kigge frem! De der famøse par solstråler gør det altså unægteligt noget nemmere at vende tilbage til hverdagen. Når den så alligevel bider mig i rumpen i løbet af dagen (hverdagen that is), dagdrømmer jeg gerne lidt om vores ferie i Marokko.

En ting jeg helt sikkert gerne vil anbefale er de hoteller vi boede på rundt i Marokko. Sjældent har jeg boet så skønt, for hold nu op de kan noget de marokkanere. Farver, glitter og glimmer er lige noget for en ravn som mig.

De første to nætter i Marrakech havde vi booket hjemmefra. Det er smart både fordi det er rart når man står i et helt nyt land, men også fordi immigrationen i Marokko kræver at få at vide hvor du skal bo. -og det skal jeg altså hilse og sige, at de går ret meget op i! I Marrakech kan man, rough said, enten vælge mellem store lækre resorts lidt uden for byen, eller smukke små riads indenfor medinaens mure. Vi lagde os hurtigt fast på sidstnævnte, og så var det kun at vælge mellem alle de fantastiske muligheder. Igen, ikke nemt for en glimmergås som mig, men til slut faldt valget på Riad el Noujoum.

En taxa tog os fra lufthavnen til riad’en, og her tog en sød fransktalende dame imod os. Hun kunne ikke engelsk, og vi ikke fransk, men med tegnsprog kommer man langt, og inden for to minutter havde hun fået placeret os ved den lille pool med en bakke med myntethe og småkager, mens hun og hendes kollega slæbte vores bagage til værelset.

gårdhave

Det var virkelig et top fint værelse, stort og rummeligt, med et lille vindue ud til riaden’s midte. Her strømmede solens lys igennem, mens man hørte vandets rislen nede fra poolen.

lys_ind_af_vindue

Værelset bestod selvfølgelig af en dobbeltseng (som dog var noget hård, men det oplevede vi generelt i Marokko)

soveområde

og et hyggeligt lille opholdsområde, perfekt til kufferter og alt mit rod 🙂

opholdsområde

Bag døren til venstre gemte sig et lille stykke af himlen

kigtilbadeværelse

og det var for alvor her det gik op for mig, at Marokko og jeg nok skulle blive rigtig fine venner

badeværelse

sæbe_badeværelse

DSC_5642

Generelt er Riad el Noujoum et virkelig smukt sted, og den helt perfekte oase væk fra de støvede gader. Vi havde booket gennem hotels.com, og gav lige omkring 1400 kr for to nætter, inkl morgenmaden.


Morgenmaden er typisk marokkansk med kaffe eller myntethe, friskpresset appelsin, lidt brød, marmelade og marokkanske pandekager. Det lyder måske ikke af meget, men alene oplevelsen af at starte dagen i total stilhed, kun afbrudt af det rislende vand, er det hele værd. Derudover mætter det hele overraskende godt, og havde os kørende et godt stykke op af dagen.

+++ Plusser: Meget smuk riad, som er godt placeret i medinaen. God afstand til både restauranter og souken. Lækkert værelse med fantastisk badeværelse, der indbyder til den vildeste hjemmespa. Hjælpsomt personale.

— Minuser: Kun en enkelt ansat taler engelsk, resten fransk. Der er wifi, men deres router har problemer med noget reklamespam, og kunne derfor kun bruges til facebook, instagram mv.