God fredag eftermiddag 🙂

Har I fået weekend derude? Her gik vi allerede på weekend kl 10, eller det vil sige Lasse gjorde og dermed også barselsholdet herhjemme. Det fejrede vi med en tur i Plantorama, for den lille fis er heldigvis ikke synderlig mærket af sin vaccination i går. Hun sov i stedet fra 20 – 08 i morges, så hvis det er eneste bivirkning, har vi vist ikke noget at klage over.

På vej hjem fra lægen i går, kom jeg til at tænke på hvor stor forskel der er på den pusletaske vi har med i dag, og den pusletaske vi pakkede i starten af hendes lille liv. I starten havde vi nemlig, som jeg gætter på de fleste nybagte forældre har, aaaaalt for meget med af alting, og manglede så til gengæld også et par ting som vi slet ikke havde tænkt over før vi stod og manglede det. Fx. er det pænt øv at stå med en lorteble, men uden skraldeposer…

Derfor tænkte jeg at der måske kunne sidde nogle kommende mødre (og fædre bevares) derude, som kunne bruge et bud på hvad der kan være i sådan en taske. Der er helt sikkert flere ting som er både en smags- og temperamentssag, men her er i hvert fald et kig i vores almindelige dagligdags-pusletaske.

 • Pusleunderlag i libertyprint fra Super Carla som er virkelig smart at have med på farten. Elastikken omkring gør at det kan holde på bleer mm., og i brug udgør det et rart underlag for en blød babynumse. Underlaget er ikke super tykt, men det er dejligt at kunne lægge sit eget underlag oven en fremmed puslepude fx. Nogle vil sikkert kalde mig sart, men jeg synes nu det er rart.
 • Engangspusleunderlag fra Libero bruger vi ofte sammen med pusleunderlaget fra Super Carla. Til tider kan man være tvunget til at skifte ble i fx. barnevognen eller i bagagerummet bag i bilen, og så er det altså smart med et mere vandtæt underlag også. De kan iøvrigt godt bruges et par gange, så længe der ikke har været uheld 😉
 • Ekstra sæt tøj. Accidents do happen you know.. 😉 I det her tilfælde en strikket heldragt fra NoaNoa Miniature, som i kombination med strømpebukser og en body er super i de her dage hvor det er blevet så koldt.
 • Hue fra @farmorsstrikkeunivers på instagram. Den er virkelig lækker og godt lun, og så er det jo vigtigt at huske hue til de små hoveder der netop kommer af med varmen den vej. Derudover synes jeg det er lidt hyggeligt med sådan noget hjemmestrik, når nu hverken farmor eller mormor er strikkeentusiaster.
 • Olivy Baby Care + vatrondeller. Det her produkt er genialt! Den skulle forebygge røde numser og indtil nu må den siges at leve op til hvad den lover. Vi har den både i stor flaske herhjemme og i en mindre som altså bor i pusletasken. Den kan virke lidt pricy, men jeg synes til gengæld den er rimelig drøj i brug og så er det altså dejligt at undgå de pokkers røde numser.
 • Nussekluds-aben fra Jellycat også kendt som Alfred, som Uma har fået af sine to dejlige kusiner. Hun har endnu ikke helt fanget fidusen ved ham, men jeg er ret sikker på at de to nok skal blive rigtig gode venner lige pludselig og derfor er han også altid med.
 • Vandflaske fra Eva Solo Ja, den her er jo altså reelt set til mor, men det gør den ikke mindre vigtig. Vand er jo vigtigt at huske for alle, men særligt hvis man ammer er det virkelig vigtigt at huske rigeligt med væske. I starten af min barsel kom jeg konstant afsted uden vand, og brugte alt for mange penge på flaskevand – dumt dumt dumt, for der er dæleme mange andre ting der er sjovere at bruge penge på når man er på barsel. Nu har jeg i stedet fået flasken fra Eva Solo, og bruger den faktisk også herhjemme.
 • Vådservietter – vi bruger sjældent vådservietter til Uma, men har gerne en fryseposer med lidt våde skumklude med i stedet. Vådservietter er dog gode til at redde en presset situation, og så har mor og far altså også tit selv glæde af dem.

Derudover gemmer tasken også på:

 • Bleer
 • Desinfektionsgel
 • Et par små håndklæder
 • Et par stofbleer
 • Skraldeposer
 • Sutter