issandwich_appelsin_enkelt

Det er officielt sommer, og dermed også officielt is-tid! Okay, who am I kidding? Herhjemme er det tid til is året rundt! Særligt Lasse er fuldblown is-elsker, og altid fortaler for at køre en omgang på ismaskinen. Derfor var det også særligt med ham i tankerne, at jeg i de tidlige sommerdage gik i køkkenet, og eksperimenterede med opskrifter på is-sandwich. Resultatet blev lækre knasende chokoladecookies med henholdsvis appelsin- og granatæbleis, og jeg deler selvfølgelig opskriften med jer herunder. 🙂 Lasse har i den grad godkendt dem, og er allerede begyndt at fedte for en ny omgang 😉

Ps. Er man ikke så meget til iskage-konceptet, er både is men i særdeleshed også cookies’ne lækre i sig selv. 🙂

issandwich_toipapir

Cookies 15-20 stk./7-10 issandwich, afhængig af størrelse

  • 250 g hvedemel
  • 1/2 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. groft salt
  • 150 g smør, stuetemperatur
  • 160 g brun farin
  • 115 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 æg
  • 300g hakket chokolade (Jeg brugte en blanding af god mørk chokolade 70% og Blond Dulcey fra Valrhona – perfekt kombo i min optik)

Bland hvedemel, natron, bagepulver og salt sammen i en skål, og sæt det til side.

I en stor skål piskes smør, brun farin, vanilje og sukker sammen til en ensartet masse med en elpisker. Ejer du en røremaskine så brug den – den kommer virkelig til sin ret her.

Tilsæt ægget og pisk godt igen.

Tilsæt melblandingen lidt efter lidt, og pisk godt imellem hver tilsætning. Stop så snart massen er ensartet.

Herefter røres den hakkede chokolade i med en dejskraber, og dejen samles sammen til en kugle.

Pak dejkuglen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i minimum 24 timer. Er du en cookie-mus der ikke kan vente så længe, kan de sagtens bages allerede nu. Har du tiden så lad dem trække et døgn eller to – så er de endnu bedre.

Når du er klar til at bage, forvarmes ovnen til 180 grader varmluft. Form små kugler på størrelse med en golfbold af dejen, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir (De skal ikke trykkes flade). Husk der skal være god plads omkring da de flyder ud – jeg havde en 4-5 stykker på hver plade.

Bag cookies’ne i 14-16 min. ved 180 grader varmluft. Hvis du er til det, så drys med lidt havsalt så snart de kommer ud af ovnen. Det fremhæver smagen, og så er kombinationen af chokolade og salt bare altid god.

TIP! Dejen kan fint holde 3-4 dage i køleskabet, så du kan bage dem løbende. De kan også sagtens fryses når de er formet til kugler – så kan du have friskbagte cookies in no time 🙂

issandwich2

Granatæbleis (nok til 6-8 issandwich)

  • 250 g granatæblekerner
  • 150 g sukker
  • 1,5 dl. fløde
  • 1,5 dl. minimælk
  • 1/2 citron, saften

Kom granatæblekerner, citronsaft og sukker i en gryde, og giv det hele en god omgang med stavblenderen. Sæt gryden over ved lavt blus, og lad det simre ved svag varme i 5 min indtil sukkeret er opløst. Sigt kernerne fra, og køl saften helt ned. Mix saft, fløde og minimælk og kør ismassen på din ismaskine. (Jeg har denne, og er overordentlig tilfreds)

issandwich_topåhøjkant

Appelsin-is (nok til 6-8 issandwich)

  • 400 g friskpresset appelsinsaft
  • 220 g sukker
  • 2 tomme vaniljestænger / 1/2 vaniljestang
  • 1,5 dl. fløde
  • 1,5 dl. minimælk
  • 1/2 citron, saften

Kom appelsinsaft, citronsaft, vaniljestænger/korn og sukker i en gryde, og lad det simre ved svag varme i 5 min indtil sukkeret er opløst. Køl saften helt ned, og fjern de tomme vaniljestænger. Mix saft, fløde og minimælk og kør ismassen på din ismaskine. (Jeg har denne, og er overordentlig tilfreds)

Nu er der kun tilbage at samle de lækre issandwich, og nyde dem på en dejlig plet i solen. Skal de ikke spises med det samme, kan de fint pakkes i bagepapir og gemmes et par dage i fryseren.

issandwich3

issandwich1

Indlægget indeholder affiliatelinks.