Halløj de damer <3

Kan I holde varmen? Jeg ved godt jeg har plapret meget om det med det vejr, men for pokker jeg har altså også bare glædet mig ekstra meget til det i år – og så har det da godt nok også ladet vente på sig. I morgen er det jo så åbenbart tilbage til regn og snusk, men skal vi ikke bare lige for nu lade illusionen om sommerens komme bestå.

Mens vi har ventet på at solen skulle nå vores altan, har vi knoklet hele formiddagen på at nå en bid mere af vores renovering af stuen. Det begynder heldigvis endelig at lysne, og jeg glæder som som en 5-årig til at se når det endelig begynder at samle sig. Nu er vi begge rykket på altanen med computere for at arbejde resten af eftermiddagen, men jeg har da også fundet tid til at brygge os en omgang lækker Iced tea Lemonade – perfekt til den lune forårssol og en af mine sikre sommerfavoritter.

Den lækre lemonade er lynhurtig at lave, og er du utålmodig kan den også snildt hældes over lidt ekstra isterninger når den er lunken – måske du kan nå en omgang til den sidste eftermiddagssol?

Iced Tea Lemonade, ca. 2 liter

Min Iced Tea Lemonade består af to dele; hjemmelavet lemonade og kold the. Bryg og opbevar begge dele hver for sig. De kan snildt holde sig en uges tid på skoldede flasker.

Servér den i et glas fyldt med isterninger i det forhold du foretrækker og gerne med et par skiver citron og et sugerør. Jeg er glad for half/half, men det nemmeste er at prøve sig frem. 🙂

Iced tea

  • 1 l. vand
  • 3 spsk løs sort the (Jeg bruger en lækker rabarberthe fra Perch’s, men brug gerne din egen favorit)

Kog vandet op i en gryde og sluk herefter for blusset. Tilsæt theen, rør rundt og lad det trække 30 min i gryden. Sigt the-bladene fra i et kaffefilter eller lignende, og lad væsken køle helt af.

Lemonade

  • 2,5 dl. vand
  • 2,5 dl. sukker
  • 2,5 dl. koldt vand
  • 2,5 dl friskpresset citronsaft uden frugtkød

Kom 2,5 dl vand og sukker i en gryde, og lad det koge op til sukkeret er helt opløst. Hæld væsken i en skål, tilsæt koldt vand og citronsaft og lad det køle helt af.