kongelunden2

Så gik der på forunderligvis næsten 14 dage uden at jeg kiggede ind her på bloggen – og jeg har faktisk savnet den! Først var der påskeferien med frokost-orgier, forårsvejr og fødselsdage, og hvor det sidste jeg havde lyst til at bruge tid på var, at sidde indendøre foran computeren. Tænker at I andre sikkert har haft det på samme måde. Tirsdag ramte hverdagen igen, og det gjorde den den onde lyneme med syv-tommers søm! AV siger jeg bare! Har været småsyg og skrantende hele ugen, og har ramt enten sofa eller seng hver dag efter arbejde. Faktisk var det først i går lørdag, efter 10 tunge timer i drømmeland, at jeg får alvor følte mig frisk, og det fejrede vi med en gåtur i Kongelunden her på Amager.

kongelunden1

Kender man ikke Kongelunden i forvejen kan den altså virkelig anbefales, hvis man vil en tur ud af byen, men ikke har evigheder til at køre fx. nordpå. Det er et helt område beliggende længst ude på Amager, og byder både på strand og skov. Kender man ikke området, så sæt gps’en til Kalvebodsvej – der ligger en fin parkeringsplads lige ned til stranden, men stadig tæt på skoven. Man kan også fint cykle derud hvis vejret er godt, og om sommeren er det oplagt at pakke badetøj og madpakker. Kommer man afsted på cyklen, er det oplagt at lokke både sig selv og andre med et stop hos Ismageriet på hjemvejen – uden tvivl Danmarks absolut fineste og bedste is!

 I går var vejret ok, men jo ikke lige just sommervejr, så vi fortrak hurtigt til skoven der gav lidt læ og som er noget så fin på den her årstid. Lige for tiden er foråret virkelig på vej, flere af træerne er ved at springe ud, og skovbunden var mange steder dækket af de lækreste ramsløg. Vi oplever sjældent at der er overrendt af mennesker når vi er derude, og faktisk har vi mange gange kun mødt et par ryttere og en hundelufter. Der er flere steder i området hvor der tit går græssende heste, og det gør altså kun det hele ekstra hyggeligt.

kongelunden3