Vi ramte Marrakech kl 9.30 i går morges, og hold nu op hvor er det dejligt med lidt sol i vores blege ansigter. Flyvningen gik som flyvninger gør, lige pånær en enkelt situation hvor en steward med lettere desperation i stemmen kaldte efter “En læge eller anden lægefagligt uddannet”. Følte mig et splitsekund sat tilbage i en amerikansk film, men film var der nu ikke meget af for den stakkels passager der var blevet dårlig. Heldigvis fik det pressede flypersonale situationen under kontrol, og vi kom alle frem til Marokko.


Marrakech har på alle måder bjergtaget os, og vi tager konstant os selv i på ny, at blive forundret over hvor dejligt her er. Så dejligt at vi næsten allerede har glemt både den timelange pas- og immigrationskontrol i lufthavnen, taxachaufføren der snød os og den “flinke” mand der insisterede på at vise os de 20m til vores hotel – naturligvis for en skilling.


Det kan virke overvældende til en start, og jeg tror da også at vi begge nåede at tænke, om det her mon var stilen for de næste 10 dage. Vi har efterhånden rejst i en del afrikanske og mellemøstlige lande, og kender mange af de kulturforskelle man kan støde på. Vi rejser altid med et åbent sind og husker os selv på at vi er gæster i deres land. Men ikke desto mindre kan vi også sagtens blive trætte og irriteret, når en mand på gaden forsøger at vise os i en forkert retning, en flaske vand pludselig koster det femdobbelte fordi vi er turister eller en insisterende sælger ikke forstår et nej.

Men Marrakech er på alle måder, meget mere end bare det. Medinaen midt i byen summer af liv, og man kan kun få lyst til at være en del af det. På fortovscafeer sidder mange af byens mænd og sludrer, med benene lagt over kors mens de nyder en kop myntethe. I souken finder du mange af de handlende, der kommer til markedet med æsel og vogn, for at sælge deres varer. Overalt spreder duften sig af krydderier og bål, der lifligt blander sig med støvet fra de grusbeklædte gader. Man kan vandre i timevis og når man trænger til et hvil, kan man nemt gøre holdt på en af de mange cafeer og restauranter.


De første par dage her i Marrakech har vi boet på Riad El Noujoum. Jeg planlægger at skrive en lille anmeldelse af det her sted når vi er hjemme igen, men kan allerede nu afsløre at det er et fortryllende lille sted. En oase væk fra byen larm – et sted man troede kun fandtes i 1001 nats eventyr.


Om lidt drager vi dog afsted, for at fortsætte vores eget lille eventyr. Vi har lejet en lille bil og skal de næste 7 dage udforske Marokko, inden vi igen rammer Marrakech for en enkelt overnatning.