Juhuu – solen skinner os endnu engang lidt på næsen, og det kan jeg søreme hurtigt få fejret med lidt is! Opskriften her så faktisk allerede dagens lys i søndags hvor det jo var vanvittigt godt vejr, men der gemmer sig stadig en rest i fryseren, som jeg da vist ser som min pligt at udrydde?!?

Egentlig var det min plan at lave en lækker stikkelsbær-sorbet, men så opdagede jeg 4 trætte nektariner i frugtskålen, og i bedste “Stop madspild” ’s ånd blev stikkelsbær altså konverteret til nektariner. Sorbeten her er nem, hurtig og billig at lave, men kræver dog helst en ismaskine. Derudover har den også rigtig godt af et par timer i fryseren, medmindre vi selvfølgelig snakker regulær is-hunger – i så fald handler det om at få den konfirmeret med det vons 😉

Nektarinsorbet

Ca. 1 liter færdig is

  • 275 g (4 stk.) modne nektarin uden skind og sten, gem dog begge dele
  • 150 g sukker
  • 150 g vand

Kom det rene kød fra nektarinerne i en blender, og sæt det til side. Kom vand, sukker samt sten og skind fra nektarinerne i en lille gryde, og kog det op ved svag varme. Lad det småsimre i 5-7 minutter til sukkeret er opløst og væsken har fået en fin pink farve. Tag gryden af varmen og lad den trække 15-20 min, inden du sigter sten og skind fra og tilføjer væsken til nektarinerne i blenderen. Blend massen godt. Jo finere væsken er, jo finere bliver din is.

Kør massen på din ismaskine, og kom den herefter på frys i minimum 2 timer.