Hej venner <3

Tiden forsvinder mellem fingrene på mig for tiden, og ligegyldigt om det er svar på sms’er, blogindlæg eller oprydning, så føler jeg mig konstant et skridt bagud. Jeg prøver dog virkelig at minde mig selv om at det er okay, og at jeg trods alt er på barsel – og så ovenikøbet med en temperamentsfuld lille dame i de her dage. Jeg troede jo ellers at hendes tigerspring var begyndt at stilne af her til weekend, meeeeeennn..sådan kan man jo blive snydt. Derudover har jeg jo stadig fuld skrald på forberedelsen af den julekalender jeg laver til bloggen, og som du kan læse mere om her. Det er noget af det hyggeligste sådan at få lov allerede at jule, men det stjæler også en god portion af min tid sådan at forberede 25 indlæg.

I sidste uge berettede jeg om min manglende læselyst, eller måske rettere sagt læsetid. Jeg trykkede derfor et abonnement på læse- og lydbogstjenesten Mofibo hjem, og havde egentlig i tankerne at jeg så i det mindste måske kunne få hørt lidt lydbog mens jeg fx. ammede. Men søreme om ikke læsehesten pludselig satte i en gæv galop, og jeg har således brugt hver en ledig stund og sen nattetime med min telefon i hånden – vel og mærke uden at det har foregået på de sociale medier. Jeg sprang ud i en velkendt svensk krimiserie, og var helt høj da jeg i morges vendte den sidste af de 2421 små digitale sider og fik fundet morderen. Helt som forventet var det lige akkurat sådan en bog der skulle få mig fanget ind igen, og den var søreme da også så god at den fortjener en plads her i mine tre onsdagsanbefalinger.

 

Bogen “Heksen” af Camilla Läckberg

Jeg er hardcore krimifan, og derfor muligvis heller ikke helt objektiv i min begejstring af Camilla Läckbergs nyeste bogstavssamling. Jeg har læst alle hendes foregående, og selvom denne snildt kan læses solo, vil jeg altså alligevel anbefale at man kaster sig over serien fra start, hvis man har mod og lyst til det. For mig er krimier et helle, en tidslomme, et vakuum. En letlæst genre der griber fast og trækker mig ind, og som altid er svær at slippe før jeg har vendt sidste side. En god krimi er for mig en jeg sluger allerede i løbet af en dag eller tre, og det har også været tilfældet denne gang. Heksen er dog af den mere hårdkogte slags, og det nok særligt for en som jeg der lige er blevet mor. Bogen kredser nemlig blandt andet om mordet på en 4-årig pige, og som altid er Camilla Läckberg så fremragende i sine beskrivelser, at man føler sig som en flue på liget. Mit lille hjerte har derfor krævet lidt flere pauser undervejs, men alligevel har jeg slugt hvert et velskrevet ord.

 

Podcasten “Hej mor”

Cecilie har jeg fuldt med hos længe. Faktisk lige siden hun sammen med sin familie deltog i det der “Spis og spar” program der kørte for et par år siden på tv. Var der nogen af jer der så det? Jeg tror det var på DR, og det var ihvertfald sådan et rigtigt klassisk “gode tips”-program i bedste sendetid. Anyhow, så syntes jeg simpelthen Cecilie virkede så sød og sympatisk, at jeg somehow fik stalket mig frem til hendes blog Tre gode grunde, og heldigvis har jeg aldrig fået forvildet mig ud derfra igen. Siden har jeg fulgt med da hun tilbage i februar startede sin første podcast “Damer i dilemmaer” sammen med Cana Buttenschön, og i oktober kastede Cecilie så en ny podcast ud i æteren. Denne gang har hun inviteret sin mor med bag mikrofonen, og det er der kommet en virkelig fin podcastserie ud af. Afsnit for afsnit – år for år, snakker de to om tiden fra Cecilie blev født og frem. En idé som jeg indrømmet var noget loren ved i starten, men som har vist sig at føre virkelig fine snakke med sig. Særligt fordi Cecilie er født tilbage i slut-firserne som jeg selv, hvilket giver mig et helt særligt relaterbart bånd til deres snakke, men også fordi de to kvinder formår at berøre rigtig mange af de oplevelser og udfordringer som de fleste af os møder gennem vores liv.

 

Radio24syv dokumentarserien “Man kan aldrig vide”

Serien her er en sjov størrelse. Kort fortalt handler den om storsvindleren der kalder sig Mads Andersen, som med charme, list og kraftig mangel på moral har snydt sig gennem livet, og svindlet en frygtelig masse mennesker. Podcasten startede jeg på i sommers, da jeg højgravid lå i mine svigerforældres have og pustede på en solseng. Egentlig havde jeg tiltænkt den rollen som baggrundsstøj til en eftermiddagslur, men som en krimi indfangede den mig hurtigt og jeg blev bidt af historien om og jagten på svindleren og kvindebedåreren Mads Andersen.

Tidligere onsdagsanbefalinger

#1