Podcastserien 30-årskrisen

En podcast til alle os omkring de 30. I otte afsnit inviterer de to værter, Lars Plenge Høier og William Abrahamsen, en kendt dansker omkring de 30 ind til en snak om det der med at runde det skarpe aldershjørne. Programmets gæster tager udgangspunkt i deres eget liv og oplevelser, og det giver et virkelig fint, nuanceret og ærligt take på dét at blive voksen. Hvis man altså automatisk er det når man fylder 30? En podcast som giver anledning til både grin og selvransagelse, hvad enten man er aldersfornægter eller fit for de magiske 30.


Netflix: 1. sæson af serien Anne with a E

Jeg var en rigtig læsehest som barn. Jeg elskede allerede dengang bøgernes verden, og fik tidligt sat min læsehastighed så meget i vejret, at jeg slugte den ene bog efter den anden. Dengang var der jo hverken mofibo eller Ipads, og med et forholdsvis begrænset udvalg på skolebiblioteket, vendte jeg flere gange tilbage til bøger der havde stjålet mit hjerte lidt ekstra. Anne fra Grønnebakken var én af dem, og jeg tænker at jeg ikke er den eneste der lod mig forføre af den rødhårede Anne med det iltre temperament. Nu har Netflix så taget den over 100 år gamle historie op til nyfortolkning, og dét med overraskende resultat. Jeg var lidt bange for at få spoleret min barndoms nostalgi som jeg til tider syntes nyfortolkninger har for vane, og derfor har jeg faktisk også fedtet omkring serien de sidste par måneder. Men helt ærligt; jeg slugte første sæson på to dage!! Det er en must-see hvis du har læst bøgerne om Anne som barn! Du må ikke forvente en komplet gengivelse af din barndoms Anne, men i stedet får du en langt mere nuanceret historie der går et spadestik dybere og som er malet knap så rosenrød som de film og den tv-serie der tidligere er lavet om den viltre pige. Jeg glæder mig ihvertfald allerede til næste sæson!


Oprah Winfreys takketale ved Golden Globe

Oprah Winfrey modtog den anden nat æresprisen ved årets Golden Globe. Mon i så med? Jeg går ikke vanvittigt meget op i hverken smukke kjoler eller hvem der hædre hvem. Alligevel syntes jeg det er meget sjovt lige at tjekke headlines fra aftenen ud, og her faldt jeg altså over Oprahs takketale, der er så stærk at jeg bliver nødt til at dele den med jer. Det er en tale der greb fat om den #metoo kampagne der har raset over det meste af verden de sidste mange måneder, og som er en sag der ifølge Oprah rækker langt ud over underholdningsbranchen og som både gemmer sig i kultur, race og religion. Det er helt sikkert en lidt atypisk anbefaling herinde, men for pokker piger – giv den lige et kig og gerne i fuld længde. Det er en rørende meget “empowering” tale, der giver håb for at “nye tider er på vej og at ingen bliver nødt til at sige #metoo igen” <3

Se den lige her