kung pao chicken recipe opskrift

Som lovet i opskriften på Chow Mein for et par uger siden, kommer her opskriften på den Kung Pao Chicken som vi spiste til. Jeg taber tit overskuddet når jeg scroller ned over en opskrift med en frygtelig masse ingredienser, og det sker måske også for dig her. Men men men, hvis du har mod på det, så giv den et forsøg alligevel. Mange af ingredienserne “snyder” lidt og går igen flere gange i opskriften, ligesom flere af dem garanteret allerede er at finde i dine køkkenskabe. Derudover er den altså det hele værd, og kan faktisk snildt laves en helt almindelig hverdagsaften på 30-45 min, hvis bare du har marineret kyllingen inden.

Som opskriften er opgivet nedenfor er den af middelstærk karakter. Ønsker du den mildere eller stærkere, skruer du selvfølgelig bare enten op eller ned for den stødte chili. De hele chilier giver også god power og varme til retten, men slet ikke så du skal lade dig skræmme af det. Man spiser dem naturligvis ikke (eller nogen gør sikkert, men der hopper jeg i hvert fald over, og fordi de er hele giver den heller ikke den der vanvittige chilipower. Hvis ikke du kan finde dem i dit supermarked, så prøv den lokale grønthandler eller asiatiske butik. Der fandt jeg mine.

kung pao chicken opskrift recipe

Kung Pao Chicken

4 personer som hovedret med tilbehør

  • 400 g kyllingbryst
  • 0,5 dl vand
  • 0,5 tsk salt
  • 1 lille æg, sammenpisket
  • 0,5 dl majsstivelse
  • 2 spsk vegetabilsk olie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 dl soya
  • 1 dl vand
  • 2 spsk vegetabilsk olie
  • 10 små hele tørrede chilier
  • 0,5 alm løg, finthakket
  • 2 tsk. finthakket ingefær
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 0,5 tsk stødt tørret chili
  • 1 tsk sesamolie
  • 50 g ristede saltede peanuts
  • 1 rød peber
  • 1 stor squash
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 dl vand

Skær kyllingen i mundrette bider, og kom den i en stor frysepose. Tilføj vand, salt, æg majsstivelse og olie, luk posen til, og “massér” kyllingen rundt så marinaden fordeler sig. Opbevar posen på køl i minimum 1 time.

I en lille skål blandes soya, vand og hvidvinseddike. Sæt skålen til side for nu.

I en anden skål kommes rød peber og squash, begge dele skåres i mundrette stykker.

I en tredje skål blandes det finthakkede løg, ingefær og hvidløg med den tørrede stødte chili, sesamolien og de ristede peanuts.

I et glas blandes vand og majsstivelse, så er det klar til at jævne retten.

Varm nu en dyb sautepande eller endnu bedre med wok op ved høj varme. Tilføj lidt olie, og steg så kyllingen i et par minutter. Marinaden skal IKKE med – kun lige det der hænger ved. Når kyllingen er svagt lyserød og altså kun lige akkurat gennemstegt, fjernes det fra panden.

Tilføj lidt ny olie til panden, og svits den røde peber og squash i et 2-3 minutter. På samme måde som med kyllingen, hældes grøntsagerne herefter i en skål.

For tredje gang varmer du panden op ved høj varme, og kommer de hele tørrede chilier på. Rist dem indtil de bliver mørke i det, og tilføj herefter løg/krydderiblandingen. Svits i 30 sekunder, og tilføj soyablandingen. Lad væsken koge op, og tilføj majsstivelsen under omrøring. Så snart retten er tyknet en smule, kommes kylling og grøntsager tilbage i panden og det hele vendes rundt i et par minutter.

Serveres med ris, stegte grøntsager eller som vi gør, med en god omgang Chow Mein

kung pao chicken recipe opskrift

kung pao chicken recipe opskrift