Godmorgenstund de damer!

Kan I klare endnu en rabarberopskrift? Det håber jeg, for jeg har altså stadig et par stykker oppe i ærmet. Opskriften her så faktisk allerede dagens lys for et par uger siden. Kunne ellers godt lige ha’ hapset en til formiddagskaffen – særligt hvis der fulgte garanti for lige så lækkert vejr med som det var den dag 😉 Min DMI-app spår faktisk endelig okay vejr i dag, så måske vi er heldige? Lasse skriver eksamensopgave for fuld tryk, så for alles skyld kunne det i hvert fald være fedt hvis jeg kunne fortrække lidt til altanen i dag 😉 Det er altså nogle gange udfordringen ved at bo småt. Vi kan dårligt klø os i øjet uden at den anden kan høre det. Udover potentiel sol på næsen står den mestendels på almindelige søndagshygge herhjemme, naturligvis inkluderende vasketøj, oprydning og måske en lille støvsugning hvis det går højt. Derudover håber jeg også på at få fundet en fødselsdagsgave til min svigermor der har fødselsdag på tirsdag, men hun er ekspert i dårlige ønskesedler og jeg er ret meget på bar bund..

Nå det var de pokkers rabarber. Jeg elsker dem stadig og bliver vist aldrig træt af dem, og så har vi dem friske så få måneder om året, at vi da skal nyde dem for fulde gardiner! Denne gang er det blevet til store lækre rabarbermuffins med hvid chokolade og marcipan. De smager skønt lune, men er også virkelig gode flere dage efter – og dét er altså altid smart!

Rabarbermuffins med hvid chokolade og marcipan

Ca 12 store eller 20 almindelige muffins

  • 230 g smør, blødt
  • 230 g sukker
  • 70 g marcipan
  • 5 æg
  • 230 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g hvid chokolade
  • 125 g rabarber, skåret i 1 cm.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Pisk smør, sukker og marcipan til en ensartet masse. Fortsæt med at piske mens du tilsætter æggene et af gangen – pisk godt imellem hver. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål, og tilsæt det til blandingen lidt efter lidt under piskning.

Hak den hvide chokolade og vend den i dejen. Fordel halvdelen af dejen i papirformene inden du drysser halvdelen af rabarberstykkerne udover. Hæld så resten af dejen i formene, og drys med de resterende rabarber. Modstå fristen til at presse dem helt ned i dejen, men giv dem kun et let tryk – de skal nok synke ned. Bages i 25-30 min eller til de er færdige.

TIP! I stedet for at tilføje den hvide chokolade til dejen, kan den også drysses ovenpå sammen med rabarberne. Chokoladen vil så karamellisere en smule, hvilket også smager toplækkert!