Skal vi ikke skyde den her fredag i gang med en lækker opskrift på rabarbersorbet? Ja, lige nu er der ikke meget is-vejr over det – i hvert fald ikke her i København – men jeg har hørt søde melodier om godt vejr i weekenden, og SÅ skal vi da ha’ is ik’? Opskriften her kræver ikke mange ingredienser, og er du heldig at have rabarber i haven eller på altanen, har du sikkert allerede hjemme til det. Hvis ikke må du lægge vejen forbi det lokale supermarked efter et bundt, for den her sorbet er altså i den grad dét værd!

Herhjemme er den lækre sorbet desværre allerede væk for længst, men jeg eksperimenterede med nye varianter i går, så mon ikke også vi skal smage på en is eller to henover weekenden.

Rabarbersorbet

Ca. 1,2 l færdig is

  • 700 g rabarber, skåret i 1 cm stykker
  • 4 dl. vand
  • 1 stang god vanilje
  • 275 g sukker

Kom vand og rabarber i en gryde og lad det koge op ved middelvarme. Når rabarberstykkerne er godt udkogt, sigtes saften fra. Brug en ske til at få klemt alt saft og kraft ud af rabarberne. Skrab kornene fra vaniljestangen, bland dem godt med lidt af sukkeret, og kom vanilje, stang og al sukkeret op i en ren gryde sammen med rabarbersaften. Bring saften tilbage i kog under middel varme indtil sukkeret er smeltet, og lad herefter saften køle af omtrent en time.

Fjern nu vaniljestangen fra væsken der er klar til brug. Har du god tid så lad den trække et par timer på køl, men ellers kan den sagtens køres på din ismaskine med det samme. Sorbeten vil være meget blød efter ismaskinen, så et par timer i fryseren gør den godt.