BBQ kyllinglår opskrift

Der fables om sommer og hedebølge på den anden side af weekenden, og herhjemme betyder det BBQ all the way! Vi griller gerne så ofte vi kan komme til det, og de her kyllinglår er i top 3 blandt favoritterne. Opskriften herunder er som jeg bedst kan lide dem. Fra tid til anden eksperimenterer jeg med lidt ekstra/andet krydderi, men i sidste ende vender jeg altid tilbage til den her.

Den har efter min egen ydmyge mening den perfekt sammensætning af det det sure, det salte og det søde, og vækker glæde hos både børn og voksne. For et par uger siden havde jeg dem med ud til nogle af vores venner og deres søde lille datter på knap 2 år. Hun udbrød et stort og rungende “Mmm” da hun satte tænderne i dem, og så kan man da bare ikke få et større kompliment, vel? 🙂

De bliver lidt mørke i det, men så længe det ikke overdrives, bidrager det i min optik bare til grillsmagen.
BBQ Kyllinglår opskrift

BBQ kyllingelår

  • 6 Kyllinglår
  • 1/2 dl Ketchup
  • 1/2 Olivenolie
  • 3 spsk. Barbecue sauce,jeg bruger Sweet Baby Ray’s
  • 1 tsk. Chili Grill krydderi fra Santa Maria
  • 1 tsk. Umami-mix krydderi fra Irma
  • 1,5 spsk. Sirup/honning, jeg bruger agavesirup
  • 1/2 citron, saften
  • Salt og peber

Kom kyllinglår i en frostpose, og rør de andre ingredienser sammen i en skål. Hæld blandingen ned til kylling, bind knude på posen, og mos marinaden godt rundt om lårene. Lad dem trække i køleskabet i minimum en time, og gerne længere.

Når grillen er varm, kommes kyllinglårene på. Bruger du gasgrill så sænk varmen, og læg låget på. Lårene skal vendes hyppigt og det resterende marinade i posen, pensles på undervejs. Hvor længe de skal have afhænger naturligvis af varmen, men 20-25 min er ikke helt ved siden af

BBQ Kyllinglår opskrift