Gulerodskage roulade opskrift

Hey honeybuns 🙂

Trænger vi ikke til en lille kageopskrift på sådan en regnvejrsdag? Den stammer egentlig helt tilbage fra en solbeskinnet forårsdag, men af en eller anden grund nåede den aldrig bloggen. Gulerodskage er i min bog en evig klassiker, og en kage de fleste er vilde med, og at den bliver til en roulade gør den bestemt ikke ringere. Faktisk syntes jeg den gør sig rigtig fint og ser på en måde også lidt mere delikat ud. I hvert fald er den lækker og fuld af smag – og så er alt jo godt ikke?

Gulerodskage roulade opskrift

Herhjemme bliver der hverken kage eller andet godt i dag, for vores køleskab er gaaaaabende tomt efter en uge hjemmefra! I formiddags slæbte vi os ud efter bryllupsgave og -tøj til et bryllup vi skal til på lørdag (god tid much?), men ingen af os havde lige overvejet at sommerferien har gjort sig indtog her i byen, og vi skyndte os derfor hjem så snart vi havde fået revet det mest basale ned fra hylderne i supermarkedet. Derfor må det lækreste vi kan svinge os op til herhjemme i dag være en tør rubber med leverpostej, men derfor kan vi jo godt drømme om kage ik?

Gulerodskage roulade opskrift

KLASSISK GULERODSKAGE SOM ROULADE

  • 60 g sukker
  • 30 g brun farin
  • 1/2 dl. smagsneutral olie
  • 1 æg fra en glad høne
  • 80 g hvedemel
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1/4 tsk. salt
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • En knivspids stødt nellike
  • 100g fintrevne gulerødder

Creme cheese frosting

  • 150 g neutral flødeost
  • 60 g smør, stuetemperatur
  • 270g flormelis

Start med at tænde for din ovn på 150 grader varmluft, og klargør en bageplade med bagepapir.

Pisk sukker, brun farin og olie godt sammen, tilsæt ægget og pisk godt indtil det skummer. I en anden skål blandes hvedemel, salt, krydderier, bagepulver og natron, og det hele vendes med let hånd i æggeblandingen. Til slut vendes de fintrevne gulerødder i dejen, og den vendes ud på bagepladen. Smør forsigtig dejen ud i en rektangel og bag den i 10-15 minutter. Hold godt øje med den, da det pludselig går stærkt.

Gulerodskage roulade opskrift

Imens kagen bages kan du lave din frosting. Pisk smør og flormelis til det er helt blandet. Tilsæt herefter flødeosten, og pisk ved lav hastighed indtil de tre komponenter er godt blandet. Nu skruer du godt op for din elpisker og giver den 2-3 minutter indtil konsistensen er god. PAS PÅ med at overpiske – så bliver den helt flydende og det kan ikke reddes.

Når kagen er ved at være færdig, gør du et nyt stykke bagepapir klar på dit køkkenbord, og drysser det rundhåndet med sukker. Så snart kagen er helt færdig, vender du den ud på det sukkerdryssede bagepapir, trækker det andet bagepapir forsigtigt af, og lader den afkøle let. Er din kage blevet lige sprød nok i forhold til at skulle rulles, kan du med fordel smække et viskestykke over mens den køler, så den beholder mest muligt af den fugtighed.

Når kagen er afkølet lidt (den skal ikke være helt koldt, da den så alt for nemt sprækker), smøres den med let hånd med frostingen, og rulles sammen på den lange led. Læg kagen på køl et øjeblik mens du putter resten af frostingen i en sprøjtepose, klargjort med en fin tyl. Når kagen skal nydes pyntes den med frosting i dit foretrukne mønster.

Gulerodskage roulade opskrift