salat2

Jeg har fået et nyt yndlingskrydderi, og ynder for tiden at kaste det over nærmest alt spiseligt! Det drejer sig om fætteren herunder, nemlig Japanese Wasabi & Sesame fra Santa Maria, som jeg har fundet på krydderihylden i min lokale føtter. Flere gange har jeg brugt krydderiblandingen til en kålsalat med hvidløgsspirer, og den kombination er faktisk så genial, at en opskrift må på banen. Vi har yndet at lade den være en bærende del af en grillaften, men sammen med et lækkert stykke laks er den også god, og jeg er sikker på at den også går fantastisk til rigtig meget andet.

Sommerlig kålsalat med hvidløgsspirer og sesam

  • 1/2 rødt spidskål (alm spidskål kan også sagtens bruges)
  • 1 agurk
  • 1 lille broccoli
  • 1/2 bakke hvidløgsspirer (er de svære at opstøve så brug en anden slags spirer – hvidløgsspirerne giver dog en fantastisk smag)
  • Sesamolie
  • Santa Maria Japanese Wasabi & Sesame
  • Sæt “Sesame Dressing” fra Kikkoman på bordet, hvis du er en hund efter dressing.

Sæt en gryde med låg over med et par enkelte centimeters vand i bunden. Skær stokken fra broccolien, og del den i mindre buketter. Når vandet i gryden koger, dampes de små buketter 2 min i gryden, og overhældes derefter straks med koldt vand

Snit spidskålen i fine tynde strimler. Halver agurken på langs, skrab kernerne i midten ud med en the-ske, og skær agurken i små stykker. Hæld vandet fra de kolde broccoli, og bland spidskål, broccoli, agurk og hvidløgsspirer sammen i en skål. Til slut vendes salaten med sesamolie og krydderi efter temperament.

salat3

wasabi_krydderi

salat1