Der er gået feriestemning i den herhjemme. Eller det var der i hvert fald lørdag-søndag-mandag, hvor vi holdt forlænget weekend og STOR-NØD det der fantastiske vejr vi har holdt os. Ej men for pokker da det er lækkert! Jeg bor nærmest kronisk på altanen og nærmer mig vist kun resten af vores sparsomme gemakker når jeg skal tisse eller mangler noget at snacke..haha.. Nårh jo – og så selvfølgelig for at nusse omkring mit nye vitrineskab. Det er SÅ pænt kan jeg godt fortælle jer, og jeg viser selvfølgelig snart frem. Jeg skal bare lige ha’ fyldt alle mine nips i først 😉

Lørdag var vi til 85 års fødselsdag hos den allersødeste ældre dame jeg kender – nemlig Lasses farmor. Hun havde inviteret til frokost og lagkage, og vi var så heldige med vejret at vi kunne sidde i hendes lille have og nyde det. Vi plejer at køre i temaet “blomster og chokolade” når vi skal finde på noget til hende, og selvom begge dele jo altid er godt, ville jeg gerne gøre lidt ekstra i år. Hun er simpelthen den sejeste dame jeg kender, og kan fx. til stadighed både slå Lasse og undertegnede i svømmebaner ligesom hun da lystigt prøver nye hobbyer af. Det er meget inspirerende og jeg ville kun blive glad hvis jeg var lige frisk når jeg når der til. Desværre har hun den sidste måned skrantet lidt, og selvom hun selv er god til at slå det hen, synes jeg nu alligevel det er vigtigt at vi holder lidt ekstra øje med hende og passer godt på hende.

Af  samme grund skiftede vi derfor blomster og chokolade ud med en “madkasse”, og hold nu op den gjorde glæde. Jeg tænker I garanteret er andre der ofte kommer i gave-pine når det kommer til de lidt ældre i familien, og jeg kan love jer for at det her bringer jubel. Hun blev både glad og rørt, og så er det da også lidt hyggeligt at det er en gave der kan vække glæde over længere tid.

Man kan jo putte nærmest alverden i sådan en kasse, men jeg prøvede at tænke i klassiske danske retter + de måtte også gerne stadig være spændende efter en tur i fryseren. Det hele var hjemmelavet (pånær tarteletterne, det har jeg stadig til gode), og inden du tænker det lyder irriterende overskudsagtigt, så lavede jeg det faktisk bare i løbet af ugen som store portioner når vi selv skulle have aftensmad. På den måde blev det heller ikke så dyrt, og der kunne komme lidt ekstra i kassen. Som ekstra-ekstra bonus giver det forresten glæde hos ens bedre halvdel med sådan noget sovse-mad til aftensmad i en uge – det er sjældent der bliver taget sådan fra på den store salatskål 😉

Vi havde fyldt kassen med:

Brunsviger bagt i små aluforme

Høns i asparges, portionsanrettet i små aluforme + tarteletter

Flæskesteg i små aluforme

Brun sovs i portionsstørrelser

Pandekager, rullet enkeltvis og frosset

En kæmpe pose frikadeller

Rabarberlemonade

Stikkelsbær/rabarber-marmelade