VARM ÆBLEMOST MED KRYDDERIER

Hold nu bøtte det er blevet koldt nu! Er det ikke tidligt med nattefrost eller er det bare vores exceptionelle varme vejr sidste år der har gjort mig forvendt? Det er i hvert fald koldt og jeg synes jeg fryser nærmest konstant både ude og inde. Normalt trækker vi det med radiotorvarme så længe vi kan, og i hvert fald indtil engang i december. I år tændte vi så allerede for en uges tid siden, da jeg ikke orkede at fryse mere. Hmf! Måske det bare er mit gamle skrog der er blevet kuldskær. Nå, men heldigvis er der jo også andre måder at få varmen på, og en af dem er den her hyggelige lune æblemost, der med de varme krydderier strømmer helt ud i tåspidserne. Og så gør det selvfølgelig heller ikke noget at den smager dejligt 🙂

Jeg pressede selv en omgang æblemost på min slowjuicer, men har du ikke en presser stående i køkkenskabet kan man snildt købe sig fra det. Bare drop de der koncentrat-varianter og gå efter en most i god kvalitet – det gør hele forskellen.

varm æblemost med krydderier

Varm æblemost med krydderier

3-4 glas

  • 700 ml æblemost
  • 2 kanelstænger
  • 3 stjerneanis
  • 4 kardemomme kapsler
  • Et stykke frisk ingefær 3×3 cm, skrællet

Knus kardemomme kapslerne så de fine sorte kerner frigives og kom alle ingredienserne i en gryde. Varm mosten op til kogepunktet, tag gryden af varmen og lad den nu trække i 2-3 timer under låg. Den kan sagtens stå længere, i så fald skal du bare smage på den undervejs, så krydderierne ikke bliver for kraftige.

Varm nu æblemosten op igen, og server rygende varm. Gerne med et par tynde æbleskiver i glasset.