Det bedste vidne på en god kage, og også det eneste – når nu bloggeren glemmer at svinge kameraet 😉 Tjek til gengæld lige det fine perleplade-hjerte – givet i største kærlighed fra min niece på 5 år til min kæreste – LOVE!

YAY – har haft en søndag lige efter bogen! Har sovet længe, stenet fjernsyn, dimset planter og spist både fødselsdagsrester og take-away. P-E-R-F-E-K-T! Efter gårsdagens fødselsdagsfejring af min kærlighed trængte jeg også lige netop til sådan en søndag, så det kan næsten ikke være bedre. I går forløb også næsten helt efter bogen – i hvert fald tiden efter gæsterne trådte ind af døren. Vi havde inviteret begge vores forældre, søskende, børn og Lasses farmor, og planen lød på eftermiddagskage, gå-tur ved stranden, yndlingspizzaer fra Lagano i Dronnings Tværgade og så lige en runde panna cotta’er til dessert. Ikke noget der burde give sved på panden, men somehow formåede jeg sgu’ på 2 døgn at fucke to x hjemmelavede flødeboller OG to cheesecakes op! Sidstnævnte vel og mærke halvanden time før det ringede på døren, og jeg har altså nok sendt en 20-30 cheesecakes ud af køkkenet i mit liv! Jeg kan så til info fortælle, at det faktisk ER muligt at løfte øverste del af en cheesecake over på en ny kiksebund – just FYI if you were wondering 😉 Jeg var godt nok en død sild da jeg ramte puden i går aftes – NO MORE CAKE!

VIRKELIG god karamel som desværre er bandlyst herhjemme efter at have være medvirkende til den store flødebollemassakre vol. 1

Ud over oste-kagen røg der også et hold hjemmelavede romkugler på bordet, og her må jeg altså lige dele et tip! Havde først skrevet “opskrift”, men ved sgu ikke om massakreret købe-kage heeeelt kan kategoriseres som en opskrift. Var helt overbevist om at jeg havde skudt et par billeder af dem, men det glippede altså åbenbart i kampens hede. Men forestil jer fine petit romkugler, rullet i henholdsvis chokoladekrymmel og kokos. NAMME-NAM! Der blev omtrent 40 små kugler med en kampvægt på 20 gram stk.

Verdens hurtigste og nemmeste romkugler

  • 4 choko-muffins af de billige fra supermarkedet
  • 1 hindbærroulade (fra samme hylde som muffins’ne, og endelig ikke den der med noget fløde-smør halløj i – bare den med marmelade)
  • 100g smeltet mørk chokolade 70% (skal de være meget børnevenlige så brug en lysere variant – hos mine to niecer gled de her dog helt fint ned)
  • 2 spsk. romessens
  • 2 spsk. kakao
  • Favorit krymmel/kokos til at rulle i

Smuldre kagerne ned i en skål, eller endnu bedre i din køkkenmaskine, tilsæt de øvrige ingredienser og pisk/rør det hele sammen til en fugtig romkugle-masse. Form kugler i din foretrukne kugle-størrelse, tril dem i krymmel og kokos og sæt dem på køl i minimum 30 min. (medmindre du foretrækker dine kugler håndvarme – så er det bare at gå til makronerne!). Så bliver det dæleme ikke nemmere, og ja – gu’ fanden er det snyd, men mellem speltkiks og hjemmelavet bearnaise er det i min bog altså også helt okay en gang i mellem 🙂